386 Vizualizari

22 nov., 2016 la 11:41 am

Criminalul evadat de la Săpoca a fost găsit de un câine al Jandarmeriei

Căinele PIN, folosit în misiuni de către jandarmii buzoieni sursa foto - https://www.facebook.com

Câinele Pin, din rasa ciobănesc german, în vârstă de patru ani, aparținând Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Buzău, este autorul depistării criminalului evadat, zilele trecute, de la Secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, anunță un comunicat al IJJ Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Buzău, lt. Georgiana Nazîru, “câinele este la Jandarmi din 2012, iar bărbatul evadat de la spitalul de psihiatrie a fost găsit de acesta, într-o zonă împădurită supranumită Drumul Hoților”.

Potrivit sursei citate, conductorul, în acest caz, un jandarm, este responsabil cu acomodarea câinelui la misiunile pe care le va avea de executat și, totodată, are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific. După această primă etapă, câinele va urma un stagiu de specializare, în jurul vârstei de 11 luni, cu o durată de șaisprezece săptămâni.

Criminalul evadat de la Secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie Săpoca, condamnat pentru omor, a fost găsit mort, vinerea trecută, în spatele unor case de vacanță din localitatea buzoiană Mierea.

Bărbatul condamnat în urmă cu 8 ani, pentru că și-a ucis mama, judecătorii decizând atunci că nu a comis fapta cu discernământ, fusese dat în urmărire națională, după evadarea din spitalul de psihiatrie. IPJ Buzău a instituit filtre în localitățile din jurul spitalului și a efectuat cercetări cu efective sporite folosind câini, precum și cu o dronă.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X