Sari la conținut
Home » Crima care a uimit toți iubitorii de animale! Poliția și DSV, pe urmele făptașului

Crima care a uimit toți iubitorii de animale! Poliția și DSV, pe urmele făptașului

Crima care a uimit toți iubitorii de animale! Câinii unei familii româno-norvegiene, care îngrijește și animale abandonate lângă Brașov, au fost otrăviți. Conform primelor informații, cele două animale ar fi ingerat furadan, un pesticid puternic, interzis în România.

Cristina și soțul ei au grijă de 22 de suflete abandonate, unele cu handicap locomotor. Ea a povestit calvarul prin care au trecut  de curând.

„Aici am găsit un os. Nu era aruncat de noi. Acolo am găsit altul. Și acolo, altul. Ăla avea și puțină carne pe el”, spune Gabriela Poroșnicu.

„Și acolo, lângă casă, am găsit-o pe Cora. Iubita noastră de 5 luni. Ne-a atras atenția un țipăt sfâșietor, credeam că vine de pe stradă, că se ceartă cineva”. Era din spate, iar câinele, abia se ținea pe picioare, implora ajutor.

„Nu avem copii, iar ei sunt precum copiii noștri. Ultimele șase pisici le-am găsit aici, erau abandonate prin cartier. Am avut și mai mulți câini, dar i-am dat către un adăpost, singurul din zonă în care am încredere că are grijă de ei”, povestește Gabriela.

Poliția și cei de la DSV, verifică dacă e furadan

“E un pesticid foarte puternic, substanță interzisă în UE și în România începând cu anul 2008”, spune Gabriela, care adaugă că probele au ajuns în două locuri:

La DSV, trupurile celor doi câini au fost trimise la București pentru autopsie și stabilirea substanței care i-a otrăvit; veterinarul a punctat, într-un document, că animalul aflat încă în viață avea „convulsii, mioză severă, dispnee pronunțată, rigiditate musculară, diaree, diaree hemoragică, temperatură 40,7 grade Celsius, iar moartea s-a produs la 10 minute după consultație”, existând “suspiciune de intoxicație cu furadan” din “anamneză, semne clinice și moarte imediată”.

Poliția din Cristian, care a analizat curtea și a prelevat, împreună cu colegii de la criminalistică, probele găsite în curte, potrivit Libertatea.