De 724 Vizualizari

Crezi ca in aceasta imagine se afla un leu? Mai gandeste-te!

Nu judeca o carte dupa coperta! :)

 

În delta Okavango din Botswana se întâlnesc cele mai ciudate feline: leii pot părea ca niște ”regi” ai junglei obișnuiți, dar, de fapt, aceștia sunt… ”regine”. Da, în imagine aveți o veritabilă leoaică, inzestrată de mama natură cu o coamă aurie, specifică masculilor.

Aceste femele ciudate sunt în minoritate față de cele normale, dar sunt atât de comune încât toți băștinașii știu de existența lor.  Cercetătorii suspectează că leoaicele cu coamă au suferit o mutație genetică și toate sunt înrudite. Mai mult, biologii susțin că ele au șanse mult mai mari de supraviețuire datorită coamei: hienele se feresc de lei, de exemplu, dar mereu atacă leoaicele.

Luke Hunter, președintele organizației ”Panthera”, care are ca scop protejarea felinelor mari, a lansat o ipoteză pentru National Geographic: ”Problema a apărut, probabil, în timpul gestației, când fetusul a fost expus unui nivel mare de hormoni masculini, precum testosteronul.”

Încă un amănunt interesant este faptul că leoaicele cu coamă se comportă absolut normal. Deci zicala ”nu judeca o carte după copertă” se poate aplica și în acest caz. Sau, mai exact, nu judeca un leu după coamă!

Photo: Deon De Villiers via News Watch @ National Geographic

5 Comentarii

 1. Sa le spuna si la leoaicele alea cineva ca s-a inventat epilatul.. Fotografia aia a socat facebook-ul – arata sexy dar ascunde un secret INGROZITOR – e paroasa.

 2. leul cu barba spune:

  m-am gandit, da eu nici inainte nu vedeam un leu ci o fabrica de rulmenti . acu’ mi-ati explicat ca e tot un leu, mai precis femela unui leu , numita leoaica, pe sistemul ” in aceasta poza nu se afla un om ci o femeie” :)))

 3. LEU-TRAMVAI spune:

  Nu prea cred c-ar fi leoaica-capul si botul sint mai masive,de mascul,clar!
  Ar fi totusi,o explicatie ptr. a spune ca-i femela-poate e deghizata si poarta peruca,la deruta?!

 4. Credeai ca e un leu ?
  Surpriza
  E oana zavoranu

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X