De 910 Vizualizari

Crestatul Chinezesc, câinele care are nevoie de cremă cu protecţie solară şi masaje

S-a născut ca să fie răsfăţat

 

Fără pic de blană, cu pete rozalii pe piele şi o constituţie cam fragilă, câinii din rasa Chinise Crested (Crestaţii Chinezeşti) sunt fie din cale-afară de simpatici, fie extrem de ciudați, în funcție de gustul privitorilor.

 

Buni pentru cei alergici

 

Câinii din rasa Chinese Crested sunt aproape total “dezbrăcaţi”, având blană doar în zona lăbuţelor şi a capului.

Chiar dacă la prima vedere lipsa blănii poate părea ceva ciudat, acest lucru îi recomandă drept o companie ideală pentru iubitorii de animale care suferă de alergii

chinese 3

Specialiştii în chinologie au stabilit că, de fapt, câinii din rasa Chinese Crested nu au nicio legătură cu China, ci sunt de origine africană, cu gene provenind de la câinii Basenji. Rasa a fost adusă în Europa în anul 1800.

Totodată, Chinese Crested există şi în varianta cu blană. Ambele varietăţi au un temperament afectuos, sunt energici şi jucăuşi cu cei mici. Mai mult, unele exemplare au abilităţi “de cântăreţi”, iar alţii parcă ştiu să zâmbească.

chinese 1

Are nevoie de crème hidratante si de protectie UV

chinese puppy 4

Deşi nu pare a fi un câine pretenţios, trebuie să îi protejezi pielea fină de razele soarelui cu o cremă cu protecţie solară aplicată pe zonele cele mai expuse. Plimbările trebuie făcute mai mult la umbră sau după apusul soarelui. Deşi pielea lui nu are un miros deranjant, acesta necesită o baie o dată pe lună după care sunt indicate masaje ale pielii cu cremă hidratantă.

(Maria Mocanu)

 

 

 

 

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X