Sari la conținut
Home » Crescută în ograda unui sucevean, o lupoaică a fost tranchilizată și dusă la Grădina Zoologică din Rădăuți!

Crescută în ograda unui sucevean, o lupoaică a fost tranchilizată și dusă la Grădina Zoologică din Rădăuți!

lupoaică

Crescută în ograda unui sucevean, o lupoaică a fost tranchilizată și dusă la Grădina Zoologică din Rădăuți!

Suceveanul a fost amendat cu suma de 1.000 lei pentru încălcarea legii!

Autoritățile din Suceava au aflat despre existența unei lupoaice în gospodăria unui localnic din Straja, care ar fi fost crescută drept animal de casă. Polițiștii au venit sâmbătă în control după ce au primit o sesizare în acest sens, potrivit informațiilor Monitorul de Suceava.

Conform Ordonanței de Urgență 57/2007 care interzice persoanelor fizice să aibă în grjă animale sălbatice, acest fapt a dus la amendarea familiei cu suma de 1.000 lei, iar animalul sălbatic a fost transportat la o grădină zoologică.

Aceștia au spus că au găsit animalul abandonat și au decis să îl crească, lupoaica primind numele „Lupi”. Conform acestora, Lupi era foarte blândă, mai ales în preajma copiilor.

Bărbatul le-a povestit că a cumpărat acum doi ani puiul de lup de la o persoană necunoscută, iar de atunci l-a crescut și îngrijit.

În cursul zilei de marți, Lupi a fost tranchilizată de un medic veterinar și transferată apoi la Grădina Zoologică din Rădăuți, unde va sta în carantină timp de 30 de zile, după care va fi mutată într-o cușcă alături de alți lupi.