De 4780 Vizualizari

Creatură înfiorătoare! A fost descoperită cea mai ciudată creatură filmată sau fotografiată | FOTO

Creatură ÎNFIORĂTOARE! Nu este prima oară când scafandrii au descoperit creaturi ciudate în ocean, dar acesta este cea mai ciudată creatură marină filmată sau fotografiată vreodată.

Pe ţărmul sudic din Noua Zeelandă, scafandrii au descoperit una dintre cele mai incredibile creaturi ale oceanului: un calamar gigantic mort.

„După ce am făcut câteva scufundări, ne-am întors la calamar pentru a-l măsura. Are 4,2 metri,” a afirmat unul dintre scafandruu, Daniel Aplin.

Conform Live Science, un reprezentant al Departamentului pentru Conservare din Noua Zeelandă a declarat că animalul face parte din specia Architeuthis dux. De obicei, această specie de calamar gigant poate ajunge la 5 metri lungime.

Specialiștii cunosc puţine informaţii despre specie deoarece trăieşte la mare adâncime şi poate fi rareori observată. O mare parte din studii au fost realizate pe specimene eşuate la ţărm sau pe cele capturate din greşeală de pescari.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X