181 Vizualizari

20 feb., 2017 la 8:58 am

Costa Rica a pierdut singurul LEU din tara!

sursa foto - http://www.ticotimes.net/

Animalul a murit din cauza unor complicatii renale

Kivú, singurul loc care trăia în Costa Rica, a murit din cauza unor probleme renale în adăpostul pentru animale, la câteva săptămâni după degradarea sănătății sale, a informat Ministerului Mediului într-un comunicat citat de EFE.

Potrivit Agerpres, leul a murit la centrul de adăpost Animal Zooave, unde fusese transferat la 5 decembrie de la grădina zoologică Simón Bolívar, din San José, unde a trăise timp de 18 ani.

Leul a murit “în urma complicațiilor asociate insuficienței renale cronice de care suferea. El a prezentat o deteriorare a sănătății timp de mai multe săptămâni, iar în ultima săptămână a încetat să mai mănânce”, se arată în comunicatul ministerului.

Kivú a ajuns la grădina zoologică Simón Bolívar în 1999, când avea 6 ani, iar opinia publică a fost informată regulat despre sănătatea sa având în vedere că era cel mai popular animal din țară.

Anul trecut, leul a fost trimis la centrul Animal Zooave, unde a fost pus sub îngrijirea unor profesioniști.

Costa Rica, care cuprinde 5% din biodiversitatea planetei și este recunoscută pe plan internațional pentru politicile sale medio-ambientale, și-a propus să devină o țară fără grădini zoologice în următorii ani.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X