Sari la conținut
Home » Consilierii generali au votat: REFERENDUM PENTRU EUTANASIERE PE 6 OCTOMBRIE. Sorin Oprescu: ”Da, am returnat câinii în stradă”

Consilierii generali au votat: REFERENDUM PENTRU EUTANASIERE PE 6 OCTOMBRIE. Sorin Oprescu: ”Da, am returnat câinii în stradă”

După o serie de replici acide cu primarul Sorin Oprescu, consilierii generali au votat ca referendumului pentru soarta câinilor fără stăpân să fie pe 6 octombrie. Aleșii au mai propus, fără succes, ca pe buletinul de vot fie inclusă și întrebarea: ”Sunteți de acord cu demiterea primarului general al Capitalei?”.UPDATE 1. Bucureștenii vor fi chemați pe 6 octombrie la urne pentru a decide soarta câinilor maidanezi. Propunerea lui Sorin Oprescu a fost votată în ședința de azi a Consiliului General. Au votat în favoarea acestui proiect 31 de consilieri, şase au fost împotrivă, iar consilierii PDL au părăsit sala.UPDATE. Consilierii au mai propus ca pe buletinul de vot de la referendum să mai fie pusă o întrebare:”Sunteți de acord cu demiterea primarului general Sorin Oprescu?”. Edilul -șef se enervează iar: ”Ipocrizia este la rang mare în partid. Să vă mai recomand la vârsta dumneavoastră să citiți cărți de politică. După ce am dus câinii înapoi la bloc, oamenii nu le-au mai dat de mâncare și câinii așa au ajuns haite. Nu am nici cea mai mică frică să mă duc la electorat. Dar hai să ne jucăm cu vorbele. Hai să nu vorbim de clădiri, de legi care combat alte legi”.”Da, am returnat câinii în stradă. Care e problema, doamnă? Să plătesc ipotetic pentru că am făcut…. Dacă faci, de ce ai interes să faci. Dacă nu faci, de ce nu faci. Cu ce am greșit, doamnă”, a strigat Oprescu, după ce a fost luat la ăntrebări de o consilieră. Apoi a continuat: ” o să zică omul că de ce nu am făcut până acum. Acum avem bani”.Consilierul Mircea Raicu îl contrazice: ”În fiecare an am dat bani la ASPA cât a cerut Oprescu și o parte s-au întors înapoi. La mihăilești avem adăpost și nu avem câini în el. Sunt 100”. Oprescu se enervează: ”Când s-au schimbat sumele, s-a cerut ancheta. Nu am vrut să pronunț nume de partide aici. Responsabilitatea a fost permanent a mea”.”Întrebarea pe care o vom propune spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru referendum este următoarea: Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?’ Termenul legal este de şapte zile”, a anunţat, ieri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.Potrivit articolului 4 al Legii 227/2002 pentru aprobarea OUG 155/2001, „câinii fără stăpân vor fi capturaţi şi transportaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazaţi o perioadă de 14 zile”.”În situaţia în care, dupa expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi conform anexelor nr. 4 şi 5, aceştia vor fi eutanasiaţi”, conform Legii 227/2002. (Antoaneta Etves)

Etichete: