Sari la conținut
Home » Comportamentul patrupezilor. Șase lucruri care îi derutează pe căței, provocându-le reacții de-a dreptul adorabile

Comportamentul patrupezilor. Șase lucruri care îi derutează pe căței, provocându-le reacții de-a dreptul adorabile

Există lucruri care îi derutează pe căței, iar reacția lor este de-a dreptul adorabilă în momentul în care se întâlnesc pentru prima dată cu aceste obiecte. Probabil că nu există nimic mai drăguț decât să privești un cățeluș cum experimentează anumite lucruri pentru prima dată.

Viețile noastre sunt pline de obiecte pe care cățeii le găsesc ciudate sau de-a dreptul înfricoșătoare. Iată șase lucruri care îi derutează pe căței.

Aspiratoarele

Cel mai probabil, zgomotul aspiratorului este cel care îi derutează pe căței – și poate și faptul că noi, oamenii, împingem această „bestie” uriașă fără niciun motiv aparent. Cei mai mulți căței vor lătra și mârâi la un aspirator, dar dacă nu se desensibilizează, s-ar putea să vă treziți blocat în mijlocul unei bătălii pe viață între cățel și mașină.

Oglinzile

Să urmărești un cățeluș care se privește în oglindă este întotdeauna distractiv. Unii câini tineri își pierd imediat interesul, dar alții încearcă să își dea seama unde se află celălalt câine pe care îl văd. Aceștia pot avea două tipuri de comportamente, unul liniștitor sau chiar se pot învârti în jurul oglinzii (dacă este posibil) pentru a încerca să îl găsească pe celălalt canin.

Televizorul

Unii căței nu se pot abține să nu fie intrigați de ciudatul aparat care emite sunet și imagini în mișcare. Curiozitatea lor este adesea sporită atunci când aud sau văd un alt câine pe ecran. Dacă nu ne credeți, încercați să urmăriți o emisiune canină cu partenerul canin în cameră. Este o experiență fascinantă.

Cuburi de gheață

Există ceva în legătură cu cuburile de gheață care derutează, dar și emoționează un cățeluș. Gheața este rece și alunecoasă, trimițând mulți căței într-o frenezie de joacă și lătrat atunci când descoperă cu bucurie că este comestibilă.

Dacă cățelul tău este plictisit sau îi ies dinții, un cub de gheață este o jucărie ieftină care îl va liniști și îl va distra. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă lăsați niciodată cățelul să mestece un cub de gheață nesupravegheat, deoarece acestea pot prezenta un pericol de sufocare.

Măturile

Acțiunea rapidă a unei mături îi derutează pe mulți căței, așa că vor reacționa adesea în același mod în care o fac la un aspirator: fie fug de ea, fie o atacă. Dar unii tovarăși canini o pot privi ca pe o nouă jucărie. Obișnuirea cățeilor cu dispozitivele noastre ciudate de curățenie va face cu siguranță câinii adulți mai fericiți.

Telefoanele

Recunoașteți: i-ați cerut unui alt membru al familiei dumneavoastră să țină telefonul în fața cățelușului  în timp ce sunteți plecat, pentru a-i putea spune ce băiat cuminte este. Să auzi o voce, mai ales una familiară, venind de „nicăieri” este suficient pentru a deruta orice animal tânăr.

Unii căței răspund cu prea-adorabila înclinare a capului. Alții pot începe să vă caute sau să încerce să pună laba pe telefon. Asta nu face decât să ne facă să ne dorim mai mult să facem FaceTime cu ei!