De 3099 Vizualizari

Comerțul internațional de pangolini a fost interzis

foto - http://naankuse.com

Comerțul internațional al tuturor speciilor de pangolin, un mamifer amenințat cu extincția, a fost interzis, prin vot, în cadrul celei de-a 17-a reuniuni a Convenției privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție (CITES), care are loc în această perioadă la Johannesburg, informează AFP, preluată de Agerpres.

”Comiterul a acceptat faptul că toți pangolinii – africani și asiatici – sunt înscriși în anexa I”, se arată într-un mesaj oficial publicat pe contul de Twitter al CITES. Anexa I este cea care interzice comerțul acestor specii amenințate cu dispariția, precizează AFP.

În cadrul convenției de la Johannesburg, care se desfășoară timp de două săptămâni, până la 5 octombrie, se reunesc 2.500 de delegați din peste 180 de țări. Aceștia examinează 62 de propuneri privind înăsprirea restricțiilor comerciale vizând aproximativ 500 de specii, printre care elefantul african, rinocerul alb, pangolinul, leul și rechinii.

 

3 Comentarii

  1. Cec Onteaza spune:

    Tocmai cand vroiam sa imi iau si eu unul – ca sa scap de furnici…

  2. Ce nasol… tocmai vroiam sa iau vreo 5 pangolini.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X