Sari la conținut
Home » Cocoșul de munte este trofeul vânătorilor!

Cocoșul de munte este trofeul vânătorilor!

Cocoșul de munte este trofeul vânătorilor!

Cocoșul de munte este trofeul vânătorilor! Hotărârea judecătorilor, emisă în urma acțiunii deschise de un ONG, nu este definitivă, dar este executorie, reprezentând un pas important în protejarea cocoșilor de munte.

Motivul principal al vânătorii acestei specii ar fi atras de câștigurile financiare, conform reprezentanților organizației neguvernamentale.

Cocoșul de munte este trofeul vânătorilor!

Cocoșul de munte, o minune a naturii de 50 de ani, este adesea privit doar ca un trofeu. Cu toate acestea, el a fost inclus în lista speciilor amenințate. Iar mai multe organizații se luptă pentru a stopa vânătoarea asupra acestei păsări impresionante.

Al doilea an consecutiv în care un ONG reușește să anuleze un ordin de ministru, subliniind că împușcarea acestor exemplare este determinată în principal de motive financiare. Potrivit organizației, un vânător trebuie să plătească 1.700 de euro pentru un cocoș de munte.

Specialiștii subliniază că vânătoarea excesivă a cocoșilor de munte pune în pericol conservarea acestei specii. Ordinul anterior al ministrului

Mediului permitea uciderea a 261 de exemplare între 10 septembrie și 30 noiembrie, cu un accent deosebit pe județul Harghita.

Un ONG a reușit să anuleze acest ordin

Un ONG a reușit să anuleze acest ordin, argumentând că vânătoarea comercială afectează negativ populația de cocoși de munte.

Reacțiile contradictorii ale autorităților și ale organizațiilor de mediu reflectă o luptă intensă pentru conservarea acestei specii. Aflată într-o stare de conservare nefavorabilă.

Cifrele oficiale privind numărul de cocoși de munte în România sunt contestate vehement de ecologiști. Aceștia susțin că aceasta nu reprezintă o imagine corectă a stării efectivelor.

Eforturile organizațiilor non-guvernamentale pentru protejarea cocoșilor de munte și anularea unor decizii guvernamentale privind vânătoarea sunt vitale pentru menținerea echilibrului ecologic și conservarea acestei specii unice în natură.

Dan Dinu, realizator proiect „România Sălbatică”, a zis despre acest subiect. ,,Am fost foarte aproape de un cocoș, la trei metri distanță și am obținut o imagine foarte interesantă printre umbrele pădurii. Care te poartă în lumea asta și de aia poate pentru noi e ușor de neînțeles cum cineva ar vrea să împuște aceste păsări și nu mai degrabă să le ocrotească”.

Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor a contestat și ordinul care permite recoltarea urșilor din România, dar instanța a respins acțiunea, conform stirileprotv.ro.