Sari la conținut
Home » Cirneco dell Etna / Cainele sicilian

Cirneco dell Etna / Cainele sicilian

  • de


Greutate: 10 – 14 kg
Inaltime: 42 – 50 cm
Origine: Italie,

Istoric rasa Este o rasa foarte veche. Se pare ca stramosul ar fi cainele faraon adus din Egipt de negustorii fenicieni. Prin incrucisari si selectii repetate intre cainele faraonilor si cainii locali s-au obtinut exemplarele actuale.

Descriere Fizica Caine cu linie clasica de ogar, cu o satura usoara si de format patrat. Capul este fin, format triunghiular, cu bot lung, subtire, nas de culoarea pielii. Ochii sunt mici, putin ovali, de culoare cenusie. Urechile sunt triunghiulare, destul de mari, purtate drept si rigide. Coada este subtire, lunga si lasata, cu varful intors in repaos si ridicata sus, deasupra spatelui in stare de alerta. Blana are un par scurt, fin, bine lipit de corp si poate avea orice nuanta deCirneco dell rosu, uneori cu o pata alba (foarte rar).

Personalitate Este un caine inteligent, linisit, prietenos. Este foarte afectuos si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, pe straini ii anunta cu un latrat. Este rezervat cu alti caini, dar se intelege bine cu cei din aceeasi rasa. Nu sunt probleme cu animalele din gospodarie, dar cu cele straine vor fi.

Ingrijire In perioada de naparlire se va peria blana cu o manusa de cauciuc pentru a indeparta firele de par moarte si deprinse.

Conditii de viata Cainele din aceasta rasa se simte bine la curte, intr-un spatiu ingradit unde sa poata alerga dupa dorinta, alaturi de o familie activa. Se poate acomoda si intr-un apartament, daca i se asigura zilnic cel putin o ora de miscare, alergat langa bicicleta. Poate fugi de langa stapan sau poate sari gardul daca nu este suficient de inalt atunci cand simte mirosul vanatului. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Este un caine destul de usor de dresat. Dresajul trebuie sa fie bland, consecvent, echilibrat.

Utilitate Este un caine de vanatoare dar si un devotat companion.