Sari la conținut
Home » Ciocul acesta pare din plastic? Păsări cu ciocuri neobișnuite

Ciocul acesta pare din plastic? Păsări cu ciocuri neobișnuite

Păsări cu ciocuri neobișnuite.

Păsări cu ciocuri neobișnuite. Atunci când vine vorba de păsări, unele se remarcă prin ciocuri fascinante, care atrag atenția prin forme și culori neobișnuite. Printre acestea se numără pasărea rinocer, originară din Borneo, Sumatra, Java, Peninsula Malay, Singapore și sudul Thailandei.

Pasărea rinocer se distinge prin ciocul său enorm și viu colorat, deasupra căruia are un „corn” gol pe dinăuntru. Acest corn, aparent fără utilitate, este folosit de masculi în timpul perioadei de împerechere, când aceștia își manifestă comportamentul distinct prin mișcări de cap în timpul zborului.

Păsări cu ciocuri neobișnuite

O altă pasăre notabilă este platalea ajaja, care trăiește în America de Sud, estul Anzilor, zonele de coastă din Caraibe, America Centrală și sud-estul SUA. Această pasăre se remarcă printr-un cioc în formă de lingură, extrem de util în procesul de hrănire.

Plimbându-se prin apele dulci și de mică adâncime, aceasta își mișcă ciocul într-o manieră specifică pentru a prinde prada.

Precum crustacee, insecte de apă și pești mici. Forma de lingură a ciocului ajută la eliminarea mâlului și la reținerea prăzii în gură.

Pasărea colibri cu ciocul sabie, cunoscută și sub numele de Ensifera ensifera, este remarcabilă prin faptul că are un cioc mai lung decât restul corpului.

Tucanul cu ciocul curcubeu, originar din America Latină, este pasărea națională a Belize-ului

Acest colibri se hrănește cu nectarul produs de flori cu corolă foarte lungă, la care alte specii de colibri nu pot ajunge.

Pentru a-și menține echilibrul, pasărea trebuie să își toaleteze picioarele și să își țină capul îndreptat în sus din cauza lungimii considerabile a ciocului.

Tucanul cu ciocul curcubeu, originar din America Latină, este pasărea națională a Belize-ului. Acesta se hrănește cu o varietate de alimente, inclusiv fructe, semințe, insecte, șopârle, șerpi și păsări mici.

Ciocul său viu colorat, lung de 12-15 centimetri. Reprezintă între 30% și 50% din suprafața sa corporală, dar este ușor, fiind format din cheratină. Deși pare greoi, ciocul este adaptat nevoilor specifice ale acestei specii, conform incredibilia.ro.