Sari la conținut
Home » Ciobanesc polonez Lowland

Ciobanesc polonez Lowland

  • de


Greutate: 13 – 20 kg
Inaltime: 42 – 50 cm
Origine: Polonia,

Istoric rasa Rasa veche de peste 400 de ani, este descendenta a raselor Hun si Puli. Cateva exemplare duse in Scotia in secolul al XVI-lea au dus la dezvoltarea raselor Bobtail si Bearded Collie.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, puternic, viguros, musculos. Are capul proportional cu corpul, lat, bombat si un bot scurt terminat cu un nas mare, maro sau negru. Ochii sunt medii ca marime, de culoare caprui, acoperiti cu parul de pe frunte. Urechile de dimesiuni medii sunt lasate si acoperite de parul lung de pe cap. Se poate naste fara coada sau cu o coada scurta care poate fi taiata daca se doreste respectarea traditiei. Blana este dublu stratificata cu primul strat pufos si moale, iar stratul exterior este lung, gros, sarmos si cu aspect matos. Blana lunga acopera si picioarele. Coloritul poate fi divers, dar mai intalnite sunt combinatiile de alb cu gri sau negru sau gri simplu.

Personalitate Este un caine ascultator si inteligent, afectuos si credincios, sensibil si usor de adaptat. Devotat familiei dar precaut cu strainii care vor fi puternic latrati. Se impaca bine cu alte animale de companie si alti caini, dar si cu copiii.

Ingrijire Are nevoie de periaj saptamanal pentru a preveni incalcirea blanii. Trebuiesc curatate picioarele de scaieti si mizeria ce se prinde in blana.

Conditii de viata Este un caine robust si rezistent la intemperii. Are nevoie de multa miscare, de un stapan care sa ii rezerve timp pentru diverse activitati si miscare. Are nevoie de dresaj, socializare, exercitii.

Dresaj Caine devotat si acultator, se poate dresa cu usurinta fiind istet si invatand repede. Ii plac exercitiile de activitate si flyball, ii place miscarea si activitatea organizata.

Utilitate Este un bun paznic al turmelor de oi si al locuintei, dar si un placut companion.