Categories: Rase de caini

Ciobanesc de cireada mare elvetian


Greutate: 50 – 63 kg
Inaltime: 60 – 72 cm
Origine: Elvetia,

Istoric rasa Este cea mai veche rasa din cele patru rase de ciobanesti elvetieni obtinute prin incrucisarea Mastiffilor cu caini elveitieni. S-ar putea sa fie stramosul rasei Saint-Bernard.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, mai mult lung decat inalt, puternic, masiv. Are un cap proportional cu corpul, amplu, cu craniul plat, cu un bot lat, puternic. Ochii sunt ovali, caprui inchis. Urechile sunt de marime medie, prinse sus, triughiulare si lasate. Coada este mare, lunga, o poarta lasata in repaos si putin ridicata cu varful intors in stare de alerta. Blana este dubla cu un prim strat gros, scurt, lanos si un strat exterior des, scurt, aspru, de culoare neagra cu zone albe si ruginii.

Personalitate Este un caine inteligent, vioi, curajos, dornic sa munceasca, echilibrat, ascultator. Credincios si devotat stapanului, este protector si afectuos cu copiii. Se intelege foarte bine cu alte animale din gospodarie si alti caini. Pe straini ii anunta cu un latrat, isi va apara stapanul daca va considera ca este nevoie.

Ingrijire Blana acestui caine nu are nevoie de prea multa ingrijire. Un periaj ocazional cu o manusa de cauciuc pentru a culege firele de par moarte este suficient.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii caruia ii place viata in aer liber cu posibilitatea de a face multa miscare, sa fie mereu ocupat, alaturi de un stapan activ si cu experienta in cresterea cainilor. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Are nevoie de socializare si educare de mic, trebuie sa stie ce are voie si ce nu. Trebuie tratat cu dragoste, afectiune nu cu duritate. Dresajul trebuie sa fie consecvent, ferm, fara a fi sever. Cat este mic nu trebuie lasat sa faca miscare in exces, pentru a nu-i periclita cresterea, fiind un caine care creste repede. Poate obtine rezultate bune in diverse exercitii sportive canine, in exercitii de dresaj.

Utilitate Este un excelent paznic al turmelor, al fermelor si locuintelor, un bun caine de operare, un devotat si placut caine de companie. Mai poate fi folosit de politie si armata pentru a luat urma.

Recent Posts

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

21 de ore ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

24 de ore ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

24 de ore ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

6 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

7 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

7 zile ago

Parteneri