Sari la conținut
Home » Cine îți simte sufletul cel mai bine? Par detalii banale și nu le dăm multă atenție

Cine îți simte sufletul cel mai bine? Par detalii banale și nu le dăm multă atenție

Sunt ghindele periculoase pentru câini?

Cine îți simte sufletul cel mai bine? Câinii nu sunt capabil să vorbească, dar asta nu înseamnă că nu sunt capabili să te înțeleagă. El te va analiza mai bine decât un psiholog. Iata ce poate înțelege un câine din comportamentul stăpânului, potrivit Woman’s Day:

Cine îți simte sufletul cel mai bine? Câinii simt tristețea stăpânilor

Când stăpânul este trist, cătelul se poarta mult mai atent cu el. Intr-un studiu recent se arata exact cum câinii se apropie mai mult de persoanele triste, fie ca este vorba de stăpânii lor sau prietenii acestora.Cercetătorii sunt foarte aproape de a denumi asta empatie. Cainii din studiu incepeau sa ii linga pe oameni pe maini, pe fata, unii sa le aduca propriile jucarii, spune autoarea cercetarii, psihologul Deborah Custance, de la University of London.”Se comportau intr-un fel care putea sa fie usor interpretat drept empatie”, spune Deborah Custance.

Au capacitatea să înteleagă cand esti nedrept

Este posibil, atunci cand ai mai multe animale, sa iti petreci mai mult timp cu unul din ele. Cercetatorii spun ca celelalte isi vor da seama ca esti nedrept si cainii vor deveni stresati, vor incepe sa caste, sa se scarpine, totul in timp ce tu iti arati afectiunea fata de celalalt catel.Atunci cand ambii catei primesc o recompensa, insa, ei sunt perfect fericiti, chiar daca unul primeste un carnat si celalalt o banala bucatica de paine. Nu faceți diferente.

Isi dau seama cand ti se schimba prioritatile

Cand aduci acasa un copil, cel mai probabil intreaga ta atentie se va orienta catre el. Daca nu esti atent, catelul poate intra intr-o mica depresie.Doctorii sugereaza sa aduci la spital o paturita in care sa invelesti micutul, apoi sa o pui in culcusul cainelui. Astfel, acesta din urma va fi deja familiarizat cu mirosul. Daca mai primeste si el un strop de atentie dupa ce copilul ajunge acasa, va fi extrem de bucuros si il va iubi pe micut mai mult decat iti poti imagina.

Iti simt frica

Dacă in casa ta se afla ceva ce te sperie, precum un șoarece ce da tarcoale. Cainele va simti teama ta, iar daca nu ai un patruped de paza, el va incepe sa tremure la fel ca tine.

Isi dau seama daca esti generos sau nu

Cainii urmaresc interactiunile sociale cu alti oameni, afirmă oamenii de stiinta de la Universitatea din Milano. Ei au pus cainii sa observe doi actori: unul care isi impartea hrana cu un cersetor, celalalt care il zgornea pe bietul om.Cainii se apropiau apoi de persoana buna, generoasa, iar de cealalta preferau sa pastreze distanta mai apoi.

Simt bolile

Cainii au abilitatea de a simti bolile, printre care si cancerul la plamani sau cel de prostata.Nasul unui caine functioneaza  de 10.000 de ori mai bine decat cel al unui om, in functie de substanta pe care trebuie s-o miroasa.