De 256 Vizualizari

Cinci raniti, dintre care unul grav, in prima zi a curselor cu tauri de la Pamplona

Cinci participanti la festivalul traditional San Fermin au fost ranite, dintre care unul grav, in timpul primei curse cu tauri din localitatea spaniola Pamplona (nordul Spaniei), a indicat guvernul regional, citat de AFP.

In timpul cursei, cativa participanti au cazut, insa niciuna dintre persoane nu a fost impunsa de catre animale.

Un barbat de 56 de ani a fost internat in spital cu o rana grava, suferind o fractura de sinus, dupa cum a indicat serviciul de urgenta al Complexului Spitalicesc din Navarra. Printre ceilalti raniti se numara un barbat de 66 de ani, care a suferit o contuzie craniana si alte trei persoane, cu varste cuprinse intre 24 si 40 de ani, cu leziuni mai usoare, a informat guvernul regional din Navarra.

Potrivit traditiei, de dimineata, sute de persoane s-au lansat in cursa, urmate de sase tauri masivi. Cursa a durat doua minute, pe o distanta de 800 de metri, pe stradute inguste, pana la arena, unde taurii urmeaza sa fie ucisi in cursul dupa-amiezii.

Cursele cu tauri reprezinta o parte traditionala a festivalului si au loc in fiecare dimineata a acestei sarbatori anuale, care se desfasoara pe parcursul a noua zile. Festivalul este puternic contestat de catre aparatorii drepturilor animalelor, aminteste AFP.

Un singur comentariu

  1. BARBARISME !!! Credeam ca suntem in secolul XXI insa din punctul asta de vedere ne-am intors in XV ! Iar indivizii aia care isi pun „pielea la saramura” sunt chiar TAMPITI !

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X