Sari la conținut
Home » Cinci lucruri interesante şi mai puţin cunoscute despre limba câinilor

Cinci lucruri interesante şi mai puţin cunoscute despre limba câinilor

Cinci lucruri interesante şi mai puţin cunoscute despre limba câinilor. Specialiștii au demonstrat că limba câinilor este o parte esentiala a gurii acestora. Limba este un  muschi controlat de o retea de nervi ce vin direct de la creier, pe care cainii il folosesc pentru a manca, a bea, a inghite, pentru a se racori.

 Rasele Chow Chow și Shar-Pei au limba fie albastra fie neagra, însă nimeni nu a aflat de ce.

Aceasta caracteristica speciala îngreunează munca veterinarului in incercarea acestuia de a identifica diferite probleme de sanatate. La un caine care are limba roz in mod normal, colorarea acesteia in albastru poate indica faptul ca animalul are probleme cu oxigenarea. In alte cazuri, o limba albastra poate fi un semn de probleme ale inimii, potrivit animaledecompanie.info.

Limba cainilor e mai curata decat limba oamenilor?

Câinii au obiceiul să-si lingă ranile. Acest proces ii ajuta pe acestia sa isi curete zonele respective, proprietatile de vindecare ale salivei canine nu au fost dovedite. Mai mult, in gurile cainilor se regasesc peste 600 de tipuri de bacterii.

Cainii isi folosesc limba pentru a se racori? Ei bine, da.

Atunci cand cainii stau cu limba pe afara, se racoresc. Acest proces se numeste termoreglare. Cainii nu au glande suporipare pe intreg corpul cum au oamenii; acestea se regasesc doar in pernutele labelor si in nas. Asta inseamna ca acestia nu pot transpira prin piele pentru a se racori.Prin urmare, cand un caine stă cu limba pe afara, aerul circula rapid pe suprafata limbii si a mucoasei tractului respirator superior, reusind astfel sa se racoreasca.

Limba unui caine poate influenta felul in care se aude latratul acestuia!

Orice structura a gurii participa intr-un fel sau altul in creearea vocii, a sunetelor. La fel cum limba noastra influenteaza felul in care vorbim, si limba cainilor influenteaza latratul.Astfel, marimea limbii cainelui va determina felul in care se aude latratul.In ceea ce priveste marimea si forma, cainii au limba mai lunga si mai ingusta decat a oamenilor, iar mobilitatea acesteia este restransa deoarece cainii nu vorbesc, prin urmare nu au nevoie sa isi poata arcui limba sa rosteasca litera „r” spre exemplu.

Limba cainilor are mai putine papile gustative decat cea a oamenilor

Cainii au numar mai mare de papile gustative decat pisicile, insa mult mai putine decat oamenii. Acestia disting gustul amar, sarat, dulce si acru. Pisicile, pe de alta parte, nu percep gustul dulce.Cu toate acestea,  specialistii sunt de parere ca ei isi aleg mancarea dupa miros si mai putin dupa gust. Mirosul este mai important in cazul cainilor, de aceea este si extrem de dezvoltat.

Etichete: