De 2792 Vizualizari

Cinci analize medicale ESENȚIALE pe care trebuie să le faci câinelui tău, când ajunge la bătrânețe

Cinci analize medicale ESENȚIALE pe care trebuie să le faci câinelui tău, când ajunge la bătrânețe

Autor: Raluca Florescu

De regulă, câinii sunt considerați în vârstă de la 10 ani, ceea ce înseamnă că au echivalentul a 60 de ani umani. De atunci, îngrijirea trebuie să fie mult mai atentă.

Hrana trebuie să fie mult mai slabă decât de obicei, așa că evitați grăsimile. Există și câteva seturi de analize pe care medicii veterinari le recomandă celor care au câini maturi.

medic vet

Probele de sânge – cu ajutorul lor, se pot depista din vreme atât bolile de ficat, câ și alte afecțiuni ale câinelui.

Analiza urinei și a fecalelor – de asemenea, este indicată și analiza urinei dar și a fecalelor, pentru a depista eventualii paraziți intestinali.
Radiografie a articulațiilor – câinii ajunși la o anumită vârstă se îmbolnăvesc adesea de artroză, iar cu ajutorul unei radiografii medicii pot depista din vreme micile excrescențe de calciu care se prind de articulații și îi jenează în mișcare.
EKG și radiografie a pieptului și abdomenului – aceste tipuri de examene vor depista atât bolile inimii, cât și eventualele tumori apărute la piept sau în zona abdomenului. Tratate din timp, chiar dacă este vorba de tumori maligne, acestea nu vor fi o problemă majoră pentru câine.

Radiografia felinei

Radiografia felinei

Control stomatologic – Câinii fac tartru, abcese așa cum se întâmplă cu oamenii, iar problemele se acutizează la bătrânețe. Așa că au nevoie de control stomatologic periodic.

stomatologie-veterinara

Stomatologie veterinara

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X