Sari la conținut
Home » Cimpanzeii care au salvat un cățeluș orfan

Cimpanzeii care au salvat un cățeluș orfan

Featured Video Play Icon

Cimpanzeii care au salvat un cățeluș orfan. Jenny și Jim Desmond sunt cunoscători în arta salvării animalelor, conducând Salvarea Cimpanzeilor din Liberia, în Africa de Vest.

Una dintre zilele în care Jenny conducea prin satele îndepărtate ale Liberiei, a observat un mic pui de blană care era într-o situație disperată și avea nevoie urgentă de ajutor.

Cimpanzeii care au salvat un cățeluș orfan

Cu inimă plină de compasiune, Jenny l-a luat pe cățelul aproape muribund, numit Snafu, și l-a adus la sanctuarul lor. Atât ea, cât și soțul ei au oferit imediat îngrijirea medicală de care Snafu avea atât de multă nevoie.

Situația era gravă, cu Snafu fiind subnutrită și având infecții și paraziți, iar cuplul era îngrijorat dacă va reuși să supraviețuiască.

Cu toate acestea, în doar câteva zile, starea lui Snafu a început să se îmbunătățească. Ochii ei au început să strălucească și pielea ei să se vindece. Aceste semne de îmbunătățire au adus speranță în inimile lui Jenny și Jim, care au decis că Snafu este gata să cunoască ceilalți rezidenți ai sanctuarului.

Câinele salvat de cimpanzei
Câinele salvat de cimpanzei. sursa foto: ro.sfr-fresh.com

Au devenit tovarăși de joacă

Ce nu știau însă era cum va fi integrarea ei printre cimpanzeii deja prezenți acolo. Cu uimire, cimpanzeii s-au îndrăgostit pe loc de Snafu. Ei nu doar că au îngrijit-o și i-au oferit sprijin, dar au devenit și tovarăși de joacă distractivi pentru ea. Relația lor a fost minunată și au format o legătură specială.

Pe măsură ce Snafu a crescut și s-a dezvoltat, cimpanzeii au continuat să o protejeze și să o vegheze. Cu toate acestea, odată ce a devenit mai mare și mai puternică, nu a mai putut fi luată în brațe așa cum făcuseră în timpul recuperării sale.

Cu timpul, Snafu s-a recuperat complet, iar Jenny a găsit o familie pentru ea în Colorado, alături de nepoatele sale. Acum, trăiește într-o casă iubitoare, având două surori, o mamă și un tată care o iubesc din toată inima. Toate acestea au fost posibile datorită devotamentului sanctuarului și iubirii cimpanzeilor, care i-au oferit lui Snafu o șansă la o viață mai bună, conform ro.sfr-fresh.com.