Lumea animalelor

Cercetătorii SUNT ULUIȚI: Vaccinul împotriva unui virus mortal transmis de țânțari, eficient contra COVID-19

Cercetătorii SUNT ULUIȚI: Vaccinul împotriva unui virus mortal transmis de țânțari, eficient contra COVID-19. „Există o interacțiune imunologică între doi viruși la care nimeni nu s-ar fi putut aștepta”!

În plină pandemie de coronavirus, oamenii de știință caută soluții pentru a salva omenirea de noul virus. În urma unor studii, cercetătorii din Brazilia au găsit o legătură între răspândirea virusului și focarele trecute de Dengue, care sugerează că expunerea la boala transmisă de țânțari poate oferi un anumit nivel de imunitate împotriva COVID-19, scrie Reuters.

Miguel Nicolelis, profesor la Universitatea Duke, a oferit exclusiv pentru Reuters, distribuția geografică a cazurilor de coronavirus cu răspândirea Dengue.

„Această descoperire izbitoare ridică posibilitatea intrigantă a unei reactivități imunologice încrucișate între serotipurile de dengue Flavivirus și SARS-CoV-2”, spune coordonatorul studiului, referindu-se la anticorpii împotriva virusului Dengue și la noul coronavirus.

Vaccinul Dengue folosit împotriva COVID?

„Dacă se dovedește corectă, această ipoteză ar putea însemna că infecția dengue sau imunizarea cu un vaccin Dengue eficient și sigur ar putea produce un anumit nivel de protecție imunologică împotriva coronavirusului”, a adăugat aceasta.

Nicolelis a declarat că rezultatele sunt deosebit de interesante, deoarece studiile anterioare au arătat că persoanele cu anticorpi Dengue în sânge pot testa fals pozitive pentru anticorpi COVID-19, chiar dacă nu au fost niciodată infectați de coronavirus.

„Acest lucru indică faptul că există o interacțiune imunologică între doi viruși la care nimeni nu s-ar fi putut aștepta, deoarece cei doi viruși provin din familii complet diferite”, a spus Nicolelis, adăugând că sunt necesare studii suplimentare pentru a demonstra conexiunea.

 

Recent Posts

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

o zi ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

o zi ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

o zi ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

7 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

o săptămână ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

o săptămână ago

Parteneri