Sari la conținut
Home » Cercetătorii au găsit soluția. Nu mai există niciun dubiu legat de câinii care resping persoanele care sunt ostile cu stăpânii lor

Cercetătorii au găsit soluția. Nu mai există niciun dubiu legat de câinii care resping persoanele care sunt ostile cu stăpânii lor

Din cuprinsul articolului

Cercetătorii au găsit soluția. Nu mai există niciun dubiu legat de câinii care resping persoanele care sunt ostile cu stăpânii lor. Descoperire revoluționară!

Cercetatorii japonezi sustin ca persoanele antipatice sau dezagreabile cu stapanii lor sunt respinse de catre caini.

Cercetătorul Kazuo Fujita a realizat un experiment in prezenta animalelor de companie, stapanilor lor si altor doua persoane.

Pentru realizarea experimentului s-au  folosit 54 de câini de diferite vârste, pe care i-au impartit in trei grupe. Intr-unul din experimente, proprietarul câinelui simula ca vrea sa deschida capacul unui recipient si cerea ajutorul uneia dintre cele doua persoane straine si ii intindea recipientul. Persoana respectiva refuza solicitarea, privind in alta parte.

Imediat dupa aceea, cei doi straini ofereau de mancare cainelui in acelasi timp. Dintre 18 caini, 11 au refuzat sa primeasca hrană de la individul care nu cooperase cu stapanul lor.

pentru a nu da greș, testele au fost repetate de patru ori.

Care sunt rezultatele cercetării?

Profesorul Fujita a declarat ca rezultatele cercetarii au aratat modul cum cainii reactioneaza la comportamentul oamenilor fata de stapanii lor si ca studiul va contribui la determinarea sentimentelor animalelor de companie fata de stapanii lor.