Sari la conținut
Home » Cele mai sumbre previziuni devin realitate! S-a confirmat la veverițe

Cele mai sumbre previziuni devin realitate! S-a confirmat la veverițe

Din cuprinsul articolului

Cele mai sumbre previziuni devin realitate! Autoritățile sanitare din America au emis o alertă cu privire la ciuma bubonică, după apariția unui caz extrem de rar.

Cazul a fost semnalat în orașul Colorado, fiind vorba despre un bărbat care s-a infectat cu ciumă bubonică după ce ar fi intrat în contact cu veverițele bolnave.

Ciuma bubonică sau moartea neagră este o boală gravă, infecțioasă parazitară la animale, transmisibilă și omului. Boala este cauzată de bacteria Yersinia Pestis și se trasnmite prin ciupitura de purici infectați sau prin contact direct.

Rușii testează rozătoarele

Săptămâna trecută, serviciile sanitare ruse au anunţat că au demarat o campanie de depistare a ciumei bubonice în rândul populaţiei de rozătoare din republica Bureatia, o regiune care are graniţă comună cu Mongolia, unde au fost confirmate recent câteva cazuri.

„Populaţii de rozătoare au fost testate în zonele frontaliere cu Mongolia pentru a detecta prezenţa bacteriei pestei”, au anunţat reprezentanţii filialei locale din cadrul Agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

„Până acum, rezultatele testelor serologice, bacteriologice şi PCR (teste prin reacţie de polimerizare în lanţ) efectuate în 2020 pentru a detecta o eventuală prezenţă a antigenului ciumei au fost negative”, au adăugat ei, notează evz.ro.