Sari la conținut
Home » Cele mai răsfățate feline care au locuit la Casa Albă

Cele mai răsfățate feline care au locuit la Casa Albă

  • de
Cele mai răsfățate feline care au locuit la Casa Albă. De anul viitor, felinele din Statele Unite ale Americii vor avea un nou președinte. Președintele al Statelor Unite, Joe Biden, urmează să se mute la Casa Albă. Acesta va fi însoțit de soția lui Dr. Jill Biden, dar și de pisica familiei.
Casa Albă are o tradiție în privința felinelor care au ocupat temporar locuința simbol al Americii. Biden, nu este primul președinte care aduce o pisică la Casa Albă. Înaintea acestuia, mai mulți președinți au avut feline la Casa Albă. Acestea au devenit cele mai răsfățate și privilegiate feline din lume.

Printre președinții care au avut pisici la Casa Albă se numără Abraham Lincoln, John. F Kennedy,  Bill Clinton sau George W. Bush. Iată câteva detalii despre felinele prezidențiale.

Tabby și Dixie, felinele iubite de Abraham Lincoln

Abraham Lincoln era cunoscut ca un mare iubitor de pisici. Acesta avea două pisici în timpul mandatului de la Casa Albă: Tabby și Dixie. Din cauza afinității sale pentru feline, Lincoln a adus la Casa Alba numeroase pisici fără stăpân. Există numeroase rapoarte făcute de persoanele care-l cunoșteau, dar și de soția acestuia, privind dragostea pe care acesta o nutrea pentru feline.

O pisică siameză a pus stăpânire pe Casa Albă în timpul lui Rutherford Hayes

Hayes a fost primul președinte american care a adus o pisică siameză în Casa Alba. Familia a numit-o Siam și ea a fost doar una dintre multele animale care cutreierau la Casa Alba în timpul mandatului lui Hayes. Acesta mai avea o capră, un sturz, vaci și câini, Hayes declarându-se un mare iubitor de animale.

23 de animale diferite aduse de Theodore Roosevelt în Casa Albă

Familia Roosevelt, a pus la grea încercare angajații Casei Albe, a adus numeroase animale de companie în timpul mandatului. Președintele avea nu mai puțin de 23 de animale diferite, fiind președintele înconșurat de cele mai multe animale la Casa Albă.

Animalul care s-a făcut remarcat în timpul mandatului acestuia, și probabil cel mai răsfățat animal, era Slippers (Papuci), o pisica cu șase degete, pisici iubite și de Hemingway.

Președintele Roosevelt mai avea și o pisică botezată Tom Quartz, despre care se spune că a fost numită după personajul din Roughing It de Mark Twain.

Și președintele Iohannis este un mare iubitor de feline. Acesta are la Sibiu 6 pisicuțe de care el și Prima Doamnă se ocupă.

Presedintele Iohannis, un mare iubitor de….pisici! La Sibiu, are 6!

Felinele Mittens și Puffins, stăpâne pe mandatul lui Woodrow Wilson

In timpul mandatului lui Woodrow Wilson, la Casa Albă au locuit două pisici. Feline, pe nume Mittens și Puffins, au fost cu siguranță extrem de răsfățate în timpul mandatului lui Wilson.

Calvin Coolidge a deținut o felină mai puțin întâlnită

Calvin Coolidge a avut multe pisici în timpul mandatului. Președintele a avut patru pisici pe nume Bounder, Tiger, Mud si Blacky. De asemenea, se pare că președintele ar fi avut și o felină mai puțin întâlnită ca animal de comanie, un râs roșcat, dar și doi pui de leu care i-au fost dați de demnitarii din Africa de Sud. Din acea perioadă nu s-au păstrat pre multe imagini, am descoperit una cu președintele Calvin Coolidge și RobRoy, din 1924.

Calvin Coolidge și câinele lui Rob Roy

Tom Kitten, pisica președintelui John F. Kennedy

Tom Kitten, pisica presedintelui Kennedy, a fost prezentata pentru prima data în mass-media în 1961. Pisica aparținea de fapt fiicei lui Kennedy, Caroline, însă din cauza alergiilor președintelui la pisici, felina și-a petrecut cea mai mare parte a timpului alături de Mary Gallagher, angajată la Casa Albă. Cu toate acestea, Caroline o putea vizita ori de câte ori dorea.

Caroline Kennedy și pisica Tom Kitte

 

Shan, pisica ficei președintelui Gerald Ford

Pisica președintelui Gerald Ford, pe nume Shan, aparținea de fapt fiicei sale Susan.

Shan, pisica lui Gerald Ford, 25 august 1974

Era o pisică siameză și se pare că îl urmărea peste tot pe președinte. Se spune că pisica a fost un cadou de Paște pentru Susan, înainte ca Hayes să fie ales președinte.

 

Felina pentru care a fost compusă o melodie, Misty Malarky Ying Yang. Jimmy Carter

Familia Carter au adus și ei o pisică siameză la Casa Albă. Pisica avea un nume unic: Misty Malarky Ying Yang. Cu asemenea nume nici nu este de mirare că a avut și o melodie numită după el. Gabor Szabo a creat o piesă instrumentală numită „Misty Malarky Ying Yang”. Pisica aparținea fiicei președintelui Carter, Amy. După ce Jimmy Carter și-a încheiat mandatul, avea să treacă un deceniu până când următoarea felină s-a mutat la Casa Albă.

Cleo și Sara, pisicile lui Ronald Reagan, nu au vizitat Casa Albă

Președintele Ronald Reagan și soția acestuia Nancy aveau două pisici, Cleo și Sara, care locuiau la ferma lor din Santa Barbara, CA. Deși se pare că nu s-au mutat vreodata în Casa Albă, au fost totuți pisici de președinți.

Bill Clinton și Șosețele, felina care au locuit la Casa Albă

Socks (Șosețele) era pisica familiei Clinton. Este și cea mai faimosă dintre pisicile prezidențiale din istorie.  Are chiar și o pagina proprie pe Wikipedia. Familia Clinton a adoptat pisica în Arkansas înainte de a se muta la Casa Albă. Deși felina era favorita tuturor, exista și câinele familiei, Buddy, care a sesizat acest lucru și  nu o îndragea deloc.

Șosețele, felina neândrăgită de cățelul lui Clinton

India a pus stăpânire pe Casa Albă pe vremea lui George W. Bush

Familia Bush avea o pisică neagră. Pisica denumită India a fost, de asemenea, poreclită Willie și a fost adoptată de George W. Bush când fiicele sale erau mici. India face parte dintre cele mai răsfățate feline care au locuit la Casa Albă.

A trăit cu familia timp de aproape două decenii și a murit cu doar câteva săptămâni înainte ca Obama să se mute la Casa Albă. Și India are o pagina de Wikipedia dedicată.

 

India este ultima felină care a fost la Casa Albă. Președintele Obama a avut doi câini, iar Donald Trump nu are animale de companie.

Așadar a trecut mai bine de un deceniu de când o pisică nu a mai călcat prin Casa Alba, însă acest lucru se va schimba odata cu mutarea lui Joe Biden.