Sari la conținut
Home » Cele mai potrivite rase de câini dacă locuiești într-un apartament mic!

Cele mai potrivite rase de câini dacă locuiești într-un apartament mic!

Agresivitate vs dominanță, cum să faci diferența între cele două comportamente

Cele mai potrivite rase de câini dacă locuiești într-un apartament mic!

Câinele, tratamentul pentru singurătate și buna dispoziție!

Sunt cunoscute efectele benefice pe care le aduce un animal de companie în viața noastră. Un câine îți va deveni cel mai bun prieten, iar adopția a crescut considerabil în timpul pandemiei de COVID-19. Însă, ce ne facem atunci când spațiul de locuit este destul de redus, spre exemplu un apartament?

Soluția pare să vină de la câinii de talie mică. Sunt uşor de îngrijit şi se mulţumesc cu plimbări scurte. În medie, trăiesc între 14 şi 16 ani, aşa că vor fi alături de tine mult timp, și se îmbolnăvesc mai greu decât câinii de talie mare.

Topul câinilor de rasă mică potriviți pentru un apartament.

PEKINEZUL

  1. Temperament: este un câine mândru care poate deveni neastâmpărat dacă nu este dresat de mic. Este voios, îi plac plimbările, dar mai puţin exerciţiile.
  2. Hrana: nu îi place mâncarea uscată, preferă ficatul, legumele şi carnea de curcan fierte şi preparatele speciale umede.
  3. Blana: trebuie periată zilnic şi tunsă periodic.
  4. Preţul: între 800 şi 1.000 de lei.

SHIH-TZU

  1. Temperament: un adevărat câine de companie, este foarte tandru şi afectuos cu persoanele de care se ataşează, dar poate fi şi foarte încăpăţânat. Se înţelege bine cu copiii mai mari.
  2. Hrana: pe lângă mâncarea specială din magazinele pentru animale, trebuie să îi oferi şi legume fierte şi carne de pui preparată în casă.
  3. Blana: lungă şi deasă, necesită îngrijiri atente. Năpârleşte puţin.
  4. Preţul: între 1.000 şi 3.500 de lei.

BICHONUL

Temperament: inteligent şi sensibil, acest câine este foarte vioi şi mare amator de plimbare. Cu cei pe care îi iubeşte este foarte jucăuş şi face puţină gălăgie.

Hrana: îi plac mai mult bucăţelele de carne suculente şi mâncarea umedă, decât cea uscată. Blana: dificil de îngrijit, necesită periaj şi spălare frecvente pentru a se păstra albă şi frumoasă.

Preţul: în jur de 1.000 de lei.

Pug

Această rasă este recunoscută pentru fețele lor amuzantă. Pugul este un animal de companie jucăuș și loial. Aceștia au nevoie să fie cât mai aproape de proprietarii lor. Datorită inactivității, comportamentului calm și dimensiunii lor, îi transformă într-un animal de companie bun pentru apartamente de orice dimensiune.

Prețul poate să difere.