Iubitorii de feline stiu, cu siguranta, cateva rase de pisici care nu provoaca alergii, care sunt extrem de scumpe sau extrem de rare.Dar, despre pisicutele cele mai mici din lume, care-si pastreaza talia unui pisoi, cam toata viata…stie toata lumea?Potrivit greatnews.ro, Munchkin este cea mai cunoscuta rasa de pisica mica si a fost dezvoltata in timp, pe baza unei mutatii genetice naturale care este responsabila pentru scurtarea oaselor picioarelor.

Munchkin
Munchkin
Istoria acestei pisici este relativ recenta. In 1940, un medic veterinar din Marea Britanie a descris pentru prima oara aceasta pisica, iar in 1953 a putut fi vazuta si in Stalingrad. In 1983, ea a fost redescoperita in Louisiana, iar din ea se trag toate pisicile Munchkin de astazi. In 2014, Lilieput, o pisica din aceasta rasa a fost numita de Cartea Recordurilor drept cea mai scunda pisica din lume. Ea are doar 13.34 cm inaltime.Pisicile din rasa Munchkin au un stil aparte de a sta si se sprijina doar in fund, iar din aceasta cauza au primit numele „Felina Cangur din Stalingrad”. Cei care vor sa cumpere un asemenea exemplar, trebuie sa se inarmeze cu multa voie buna, deoarece aceste pisicute sunt foarte iubitoare si jucause.Bambino cea sensibilaBambino este o alta rasa de pisici preferata de catre cei care iubesc felinele de talie foarte mica. Obtinuta prin incrucisarea raselor Munchkin si Sphynx, Bambino este singura rasa de pisici de talie mica, fara blana. Primii pisoi din aceasta rasa au fost inregistrati in 2005, ca un experiment de incrucisare intre rase si a fost foarte bine primit de catre iubitorii de pisici.Bambino are pielea alba sau roz, iar din aceasta cauza, este ceva mai sensibila decat o pisica obisnuita si are nevoie de bai regulate, dar si de protectie la schimbarile de temperatura, potrivit Wikipedia.org.
bambino
Bambino
Incantatoarea SingapuraSingapura este, de asemenea, o rasa de pisici mici care i-a cucerit pe iubitorii de animale din toata lumea. Femelele au o greutate de pana la 5 kilograme, in timp ce masculii pot cantari usor peste 6 kilograme. Au ochii migdalati si foarte mari.
Singapura
singapura
Pisicile din rasa Singapura au o istorie de aproximativ 40 de ani si au fost importate in Statele Unite din Singapore.Cele mai mari probleme cu care aceasta rasa se confrunta sunt la nastere, asa ca de multe ori femelele au nevoie de vizita la medicul veterinar si de o operatie de cezariana.Genetta cea cu dungiGenetta este o pisicuta obtinuta din rasele Munchkin, Savannah si Bengal si a fost creata pentru a semana cat mai mult cu mamiferul african Genet, care arata mai mult ca un dihor decat ca o pisica domestica.Caracteristicile sale principale sunt dungile exotice de pe blana de lungime scurta si medie, dar si picioarele scurte si corpul usor alungit, care seamana cu o nevastuica.Primele pisici Genetta s-au nascut pe 13 decembrie 2006 si erau 50% Bengal. Incrucisarea dintre rase pentru a obtine o Benetta cat mai sanatoasa si care sa se adapteze cât mai bine in familii continua si in prezent.
Genetta
Genetta
Creata SkookumSkookum este tot o pisica de talie mica si singura care are o blana carliontata. Se deosebeste de celelalte pisicute de talie mica datorita asemanarii cu un caine de talie mica, mai ales ca se intelege foarte bine cu alte animale, dar si cu copiii.
Skookum
Skookum
Skookum are picioarele scurte si are o istorie recenta, fiind inca in faza de incrucisare intre rasele Munchkin si LaPerm.