Sari la conținut
Home » Cele mai iubitoare rase de pisici

Cele mai iubitoare rase de pisici

Pisicile nu sunt animale distante si lipsite de afectiune, asa cum se crede. Multe rase sunt foarte prietenoase si pot stabili legaturi foarte stranse cu stapanii lor, ori cu o alta persoana din casa.

Spre exemplu, siamezele – sunt pisici care considera ca oamenii din casa sunt asemeni lor, de aceea adora sa petreaca mult timp in compania acestora, scrie, potrvit adevarul.ro, Pets4homes.co.uk. Este adevarat ca este o rasa destul de pretentioasa, greu de intretinut si care are nevoie de foarte multa atentie, dar merita efortul. Pisica siameza cere sa fie tratata ca un membru al familiei si se va atasa foarte mult de un anumit membru al familiei.

siameza

Ragdoll sau papusa de carpa – este considerata cea mai simpatica pisica din lume. Numele ciudat al rasei vine de la comportamentul pe care il au aceste pisici atunci cand sunt luate in brate: atarna complet nemiscate, ca o papusa de carpa. Sunt foarte tolerante si prietenoase, adora sa stea in poala stapanului, dar nu ezita sa interactioneze si cu alte persoane, daca stapanul ii face cunostinta cu oaspetii.

Ragdoll

Sfinxul este o rasa, de asemenea, greu de intretinut, pentru ca nu are par si nu suporta temperaturile extreme. In plus, necesita bai regulate si sa i se ingrijeasca pielea. Aceasta rasa este insa foarte prietenoasa, adora sa se joace si cauta compania oamenilor, de aceea sunt o buna alegere pentru cei care vor un animal de companie iubitor si simpatic.

sphynx-cat

Pisicile persane – si ele au o mare nevoie de atentie si afectiune din partea stapanilor. Adora sa fie mangaiate si imbratisate, sau sa stea in bratele oamenilor. Sunt animalele ideale pentru familii, dar si pentru o persoana singura, dar au nevoie de ingrijire atenta, pentru ca, spre deosebire de Sfinx, ele au blana foarte lunga.

persana

Pisica Tonkineza este un hibrid intre rasele siameza si birmaneza. Sunt foarte prietenoase si blande, dar ceva mai lenese decat siamezele. Le place sa stea alaturi de oameni si sa se joace sau sa se relaxeze alaturi de stapanii lor.

tonkineza