Sari la conținut
Home » Cel mai rar homar! Ce culoare are acesta?

Cel mai rar homar! Ce culoare are acesta?

Cel mai rar homar!

Cel mai rar homar! Homarii albaștri sunt atât de rari încât, chiar dacă se vând cu prețuri de până la 500 de dolari bucata, ei ajung rar pe mesele oamenilor, preferându-li-se destinații precum grădinile zoologice.

În apele marine, unde trăiesc o varietate de animale viu colorate, homarii albaștri se evidențiază prin nuanțe strălucitoare de albastru, galben și roz.

Cel mai rar homar!

Cu toate că acești crustacee sunt mai des întâlniți în culori maronii sau verzi. Raritatea homarilor albaștri i-a transformat în delicatese apreciate, cu toate că pescarii sunt adesea nevoiți să-i elibereze pentru a proteja populațiile aflate în scădere.

Un caz notabil a fost înregistrat în iulie 2020 în Ohio, SUA, când angajații unui restaurant au găsit un homar albastru printre fructele de mare livrate.

Fotografiile cu homarul au devenit virale, iar crustaceul a fost trimis la o grădină zoologică în loc să ajungă pe o farfurie.

Deși impactul vizual al homarului albastru a fost apreciat, există un mister în spatele acestei culori neobișnuite.

Homarii albaștri reprezintă o varietate a homarilor americani sau europeni și nu sunt o specie separată. Culorile lor neobișnuite, inclusiv albastru strălucitor, sunt rezultatul unei anomalii genetice care duce la supraproducția unei anumite proteine.

Această anomalie este atât de rară încât probabilitatea apariției homarilor albaștri este de unu la două milioane.

Deși rare, homarii albaștri pot fi întâlniți în apele coastelor atlantice ale Americii de Nord și Europei, precum. Și în alte părți ale lumii, inclusiv Australia și zone de apă dulce.

Homarii albaștri nu sunt periculoși pentru oameni

De-a lungul anilor, au devenit celebri odată cu virilizarea pe internet a unor fotografii spectaculoase.

Homarii albaștri nu sunt periculoși pentru oameni. Deși aspectul lor amenințător este dat de cleștii puternici pe care îi folosesc pentru a se hrăni.

Acești clești nu sunt însă direcționați împotriva oamenilor. Homarii au vedere slabă, compensată de un miros și gust dezvoltate.

Ceea ce face homarii albaștri prețioși este raritatea lor. Ceea ce generează o valoare monetară mai mare pe piața fructelor de mare.

Chiar dacă unii susțin că homarii albaștri au un gust mai dulce decât cei obișnuiți, acest aspect este probabil doar un truc de marketing, conform incredibilia.ro.