De 2218 Vizualizari

Ea ne-a făcut faimoși peste hotare!

EXCLUSIV! Uite cum a trecut rasa noastră granița și cât de îndrăgita e în Germania

Barbara Fallent e o nemțoaică stabilita in Austria, în vârstă de 50 de ani, care s-a îndrăgostit iremediabil de rasa noastră, Ciobănescul Mioritic. De câțiva ani, femeia și-a dedicat viața acestor câini, despre care vorbește numai la suprlativ, iar mioriticul falnic este acum cunoscut de germani datorită ei!

Barbara îi numește pe mioriticii ei, patru la număr, ”Wooly bears”, adică ursuleții de lână. Totul a început în urmă cu 6 ani, când a găsit o poză pe internet cu un ciobănesc mioritic. ”M-am îndrăgostit de rasa asta imediat. Am căutat și am contactat niște crescători și așa mi-am luat primul mioritic, o femelă pe nume Carless Whisper Tender Ebony. Pe scurt, Whissie. Ea a venit în familia noastră în toamna lui 2007”, ne-a povestit Barbara.

 

Un an mai tarziu, în familia Fallent apare încă un mioritic, ”Glory and Hope Tender o cheamă, pe scurt: Glory. Ea e mămica primului meu set de puiuți. Fiul ei, Wooly Bear Alike Fluffy Snowball, aka Fluffy și fiica ei Wooly Bear Absolute Happy, aka Happy, au rămas alături de mine”, mai spune Barbara cu multă dragoste.

Toți cei patru câini ai ei merg la toate concursurile importante din Europa, câștigând titluri peste titluri și locurile fruntașe în concursurile de frumusețe și abilități. Practic, Barbara ne-a făcut ciobănescul mioritic o adevărată vedetă internațională! Puteți vedea zecile de premii și diplome câștigate de Glory, Fluffy, Happy și Whissie, pe scurt, Wooly Bears, pe site-ul ei: www.mioritic.at

Iubesc câinii voștri românești pentru că sunt câini impozanți, sunt colorați frumos, sunt pufoși! Ador caracterul lor, faptul că refuză străinii și nu le acordă încredere sub nicio formă, cât și faptul că sunt foarte loiali, afectuoși, înțelegători, dispuși să facă multe compromisuri pentru haita sa sau pentru stăpân. Mioriticul românesc este un câine pe care te poți baza, e tolerant și e un prieten deosebit de bun pentru copii. Și e dispus să țină locul unei pături oricând!”, ne-a mărturisit Barbara Fallent.

 

Dear Barbara,

Animalzoo.ro would like to thank you for all the love and support you gave to our romanian legacy!

7 Comentarii

 1. superbi… absolut superbi..

 2. Hunde Liebhaber spune:

  O rasa extraordinara, care ar merita sa fie cunoscuta mai mult. Bravo, Barbara! (nu ca ar conta prea mult: Barbara Fallent este austriaca, crescatoria ei se afla in AUSTRIA, undeva in apropiere de Graz…)

  • …d-na e austriaca!!! hai ca esti tare bre hunde!!!!! nu cumva, vorbeste austriaca??? din nord sau, din est???? yo credeam ca-i austro-germanca, ceea ce inseamna ca-i saso-svaboaica!!! eee, acum vii de-acasa!!!

   • Hunde Liebhaber spune:

    …hai, foxi, nu te ambala asa! Remarca mea s-a vrut a fi ” de bine”, ma legasem doar de faptul ca in titlul articolului era vorba de recunoasterea in Germania, pe cand femeia este din Austria. Spun din nou, nu are mare importanta acest lucru… Iar asa, ca bonus, pentru tine, cetatenii Austriei se numesc…austrieci!!! Daca esti interesat de variantele dialectale austriece ale limbii germane, sigur, putem vorbi si despre asta…

 3. Asanachescu Alexandru spune:

  Asa cum stiu de 7o de ani,pe noi romanii tot nemtii ne iubesc mult de tot.Adevarati patrioti au fost regii nostri nemti,iar acum o altfel de nemtoaica ne face cunoscuta minunata rasa de caini in toata lumea.Te iubesc Barbara si pentru acest lucru,nu numai pentru ca esti,din fericire,nemtoaica!

 4. Ce frumos cand mai auzim si noi ceva de bine. Parca ma mindresc, ca si cum ar fi ai mei acesti caini, mai bine zis aceasta rasa.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X