Sari la conținut
Home » Cel mai mare cimitir pentru animalele de companie din România! Prețul unui loc de veci

Cel mai mare cimitir pentru animalele de companie din România! Prețul unui loc de veci

  • de
cimitir pentru animalele de companie

Cel mai mare cimitir pentru animalele de companie din România! Prețul unui loc de veci.

Hunedoara, locul de odihnă a peste 300 de animale de companie!

În vestul țării, mai exact în Hunedoara, se află locul de veci pentru sute de animale, iar localnicii vin deseori în semn de reculegere. Devenit cel mai mare cimitir din vestul țării, un număr considerabil de peste 300 de animale sunt îngropate, ca un monument dedicat prietenilor necuvântători ai oamenilor.

În urmă cu nouă ani, cimitirul a fost înființat în zona Valea Seacă din Hunedoara, exact lângă restul cimitirelor de la marginea orașului.

Cimitirul de pe deal a fost împrejmuit și înfrumusețat cu gazon, pomi decorativi și figurine care înfățișează animale domestice. În locurile sale de veci au fost înhumați, în materiale biodegradabile, câini, pisici, hamsteri, porci de Guineea, iepuri și chiar un pește de acvariu. Animalele au plăcuțe funerare din marmură, pe care sunt scrise numele lor și sunt așezate fotografii.

Foştii stăpâni le-au adăugat mesaje de adio în care îşi arată dragostea şi preţuirea.

„Nu poate exista pe lume dar mai mare decât iubirea unei pisici”, este citatul din Charles Dickens, gravat pe una dintre plăcuţe!

Unii localnici vin săptămânal să se reculeagă lângă morminte:

„Câinele a murit, fiind lovit de maşină, după ce l-am lăsat liber din lesă. A fost o mare durere şi am spus că nu o să mai iau vreodată un alt câine. În fiecare săptămână, vin aici şi stau pe bancă, lângă locul unde este îngropat şi mă gândesc la el. Îi văd jucăriile sale preferate şi fotografia, mă gândesc cu părere de rău la el, dar pe de altă parte am un sentiment de linişte”, spune unul dintre hunedorenii care şi-au îngropat aici animalele.

Prețul de pornire pentru un loc de veci pleacă de la suma de 200 de lei, în funcție de cum va arăta și cum va fi decorat.