De 12772 Vizualizari

Cei trei fii ai zăpezilor: Husky, Samoyed si Akita Inu

Se bucura cand termometrele arata gradele cu minus

Husky, nordicul cu ochi albaştri, Akita Inu, idolul Japoniei şi Samoyed, câinele Siberiei sunt adevăraţii ”fii ai zăpezii”.

Husky, nordicul cu ochi albaştri

husky

Husky Siberian  originar din Siberia, ne încântă cu agilitatea şi inteligenţa lui.

În trecut, câinii din rasa Husky Siberian erau puşi la sanie de către localnici pentru că erau rezistenţi şi puteau parcurge distanţe mari. Astăzi, câini din această rasă nu mai sunt folosiţi pentru tracţiune, ci pentru cursele de câini, unde nu-i poate întrece nici o altă rasă,  ieşind mereu pe locul întâi. Husky este foarte prietenos cu oamenii şi foarte activ. Sunt buni vânători, însă prezintă un adevărat risc pentru hamsteri sau alte animale mai mici.

Samoyed, câinele Siberiei

samoyed

Samoyed a fost domesticit în urmă cu aproximativ 3.000 de ani. Un studiu recent demonstrează prin analiza ADN că este una dintre cele mai vechi rase de câini. American Kennel Club a recunoscut această rasă în anul 1906.                                          

Acesti caini şi-au luat numele de la tribul Samoyed din Siberia, iar în Europa erau cunoscuţi cu numele de Bjelkier.

Datorită faptului că blana lor este foarte deasă, puteau rezista în frig mult timp. Erau folosiţi de către siberieni pentru expediţiile polare, fiind puşi să tragă la sănii. Patrupezii erau folosiţi şi pentru a îndruma turmele de reni si dormeau alături de stăpâni pentru a-i încălzi. Cea mai mare calitate a lor este relationarea cu oamenii.

Akita Inu, idolul Japoniei

akita

Câinii Akita sunt originari din Japonia, unde au apărut prin secolul al XVII-lea. Cu mult timp în urmă, japonezii îi întrebuinţau la vânătoare, apoi în luptele cu câini, în poliţie şi în armată si uneori femeile îşi lăsau copiii în grija lor, acesti caini avand si rol de dadaca.

O echipă de cercetători au concluzionat că Akita Inu ocupă locul 14 in topul celor mai vechi rase de câini domestici.

(Maria Mocanu)

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X