Sari la conținut
Home » Cei mai neînfricați câini din ISTORIE. Ce vei afla acum te va uimi pe viață

Cei mai neînfricați câini din ISTORIE. Ce vei afla acum te va uimi pe viață

Cei mai neînfricați câini din ISTORIE. De-a lungul timpului, câinii au salvat viețile soldaților, au protejat oameni, iar alții au realizat fapte curajoase incredibile, ceea ce îi face să își mențină titlul de eroi, potrivit Reader’s Digest.

Cei mai neînfricați câini din ISTORIE. Primul cel mai bun prieten al omuluiIn 1914 a fost descoperit un mormant, in care un barbat, o femeie si un caine au fost ingropati impreuna, ca o familie.Nu se stie exact ce fapte de vitejie a realizat acel caine, insa faptul ca a fost inmormantat cu familia sa e o dovada importanta.

În Evul Mediu, cainii aveau roluri foarte bine determinate. Exista dovezi ca unii patrupezi si-au salvat stapanii, i-au ajutat la vanatoare si au transportat scrisori importante.

Amintim și de câinele Barry din Elvetia. Unce a trait in 1800-1812. Acesta a realizat numeroase fapte eroice de-a lungul vietii, printre care se numara salvarea a peste 40 de oameni. Barry a fost imortalizat si intr-o opera ce se afla Muzeul din Berne.Sergentul Stubby, erou in Primul Razboi MondialIn 1917, un caine vagabond a ajuns pe campusul Universitatii Yale, unde aveau loc antrenamente pentru soldatii ce urmau sa ajunga pe front. Soldatii au luat câinele cu ei pentru a-i ajutat sa se fereasca de gaze letale si sa gaseasca soldati raniti. Dupa ce a atacat un spion german, Stubby a primit gradul de sergent.Laika, cainele spatialLaika a fost primul caine ce a orbitat in jurul Terrei, dupa ce a fost gasita de cercetatori pe strada. Din pacate, misiunea a ucis-o. Dar patrupedul a ajutat nenumarata generatii de oameni sa exploreze spatiul.