De 2685 Vizualizari

Cea mai bizară artă de îmblânzire a cailor sălbatici: YOGA

Are scopul de a calma şi relaxa caii care suferă de traume puternice. FOTO

 

Un tată şi un fiu din America de Sud dezvoltă o artă bizară de îmblânzire a animalelor sălbatice prin yoga, dezvoltând o legătură puternică între om şi vieţuitoare.

Oscar şi Cristobal Scarpati au înfiinţat o şcoală de domesticire a cailor, care propune câteva metode mai puţin convenţionale. Cei doi s-au hotărât să folosească Yoga pentru a îmblânzi animalele sălbatice. Această tehnică este practicată la Doma India School în San Luis, Argentina şi are scopul de a calma şi relaxa caii care suferă de traume puternice.

cal1

Îmblânzirea cailor devine un proces fizic intens

Familia Scarpati urmează o filosofie simplă: formele non-violente de îmblânzire pot dezvolta o conexiune intensă între om şi animal. Aşa cum putem observa din poze, tehnicile utilizate de cei doi conţin câteva elemente care ar putea fi considerate ciudate: caii stau întinşi pe spate, în timp ce un om merge în mâini deasupra calului.

cal4

Pentru a explica de ce sunt atât de importante aceste metode, site-ul Doma India School oferă câteva informaţii interesante: ,,În contrast cu cele mai cunoscute metode, îmblânzirea animalelor se realizează corp-la-corp, într-un joc firesc.”

cal2

O metodă mai puţin convenţională care dă roade

Astfel, faptele care sunt considerate periculoase datorită contactului fizic dintre cal şi dresor, devin tehnici şi metode prin care animalele îşi depăşesc temerile. Eliminarea fricii, folosind metoda Scarpati, garantează o relaţie cât mai loială între om şi calul neîmblânzit.

cal3

 

 

Roxana STRATULAT

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X