De 1119 Vizualizari

Cea mai batrana pisica din lume

Corduroy are 26 de ani

Corduroy, o pisica in varsta de 26 de ani, din localitatea Sisters, statul american Oregon, a primit titlul de cea mai batrana felina de acest tip in viata, din lume, din partea reprezentantilor Guinness World Records.

Corduroy este o pisica cu o mare pasiune pentru branza cheddar si vanatul soarecilor, locuieste intr-un sat din Sisters, Oregon, la circa 160 de kilometri la sud-est de Portland, si petrece foarte mult timp in afara casei, spun reprezentantii Guinness World Records, citati de Reuters.

Inca din copilarie, Corduroy a locuit cu proprietara sa, Ashley Reed Okura, care avea sapte ani cand pisica a intrat in viata ei.

„Secretul (longevitatii, n.r.) a fost sa i se permita sa fie pisica – sa vaneze si sa aiba parte de multa dragoste”, a spus Reed Okura.

Kristen Ott, purtator de cuvant pentru Guinness World Records, recunoaste ca este posibil sa existe in lume o altă pisica mult mai batrana decat Corduroy. Insa, pentru a obtine acest titlu, proprietarul animalului trebuie sa aiba probe video inregistrate de-a lungul decadelor, precum si declaratii ale martorilor.

In prezent, pisicile traiesc, in medie, intre 15 si 20 de ani. Aceasta durata de viata a inregistrat in ultimii ani o crestere constanta, gratie progreselor facute de medicina veterinara si ameliorarii alimentatiei.

Recordul de longevitate pentru o pisica este detinut de un motan din statul american Texas, denumit Creme Puff, care a trait pana la varsta de 38 de ani, înainte de a muri, in urma cu 10 ani, pe 6 august 2005.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X