Sari la conținut
Home » CEA MAI AMENINTATA CU DISPARITIA SPECIE de pe Pamant – broasca testoasa cu carapace moale. MAI TRAIESC DOAR PATRU EXEMPLARE – IN CAPTITIVATE!

CEA MAI AMENINTATA CU DISPARITIA SPECIE de pe Pamant – broasca testoasa cu carapace moale. MAI TRAIESC DOAR PATRU EXEMPLARE – IN CAPTITIVATE!

In lume mai exista doar patru exemplare de broasca testoasa cu carapace moale din fluviul Albastru, toate insa traind in captivitate. De aceea Rafetus swinhoei (numele stiintific al broastei) este considerata specia cea mai amenintata de disparitie, semnaleaza directmatin.fr.Cea mai mare dintre broastele testoase de apa dulce – care poate masura un metru si cantari pana la 100 de kilograme – popula apele din sudul Chinei si din Vietnam, iar acum se bucura de o atentie deosebita. Toate tentativele de a le face sa se reproduca in captivitate au esuat, singura speranta de perpetuare a speciei fiind inseminarea artificiala. Mai exista doar o singura femela, care are circa o suta de ani. Anul trecut s-a incercat o fecundare, insa fara succes: cele 89 de oua obtinute erau toate infertile.Oamenii de stiinta sunt in schimb gata sa reia procedurile.Printre celelalte animale aflate in mare pericol de disparitie figureaza Geochelone abigdoni (specie de broasca testoasa gigantica din Galapagos),Geochelone abigdoniun tip de rata din Madagascar, gibonul din insula Hainan (China) si tigrul din China meridionala.gibon hainan