Sari la conținut
Home » Ce visează pisicile? Explicația specialiștilor nu lasă loc de interpretări

Ce visează pisicile? Explicația specialiștilor nu lasă loc de interpretări

Pisica persană; sursă foto: Piabay

Ce visează pisicile? Întotdeauna pisicile găsesc cele mai bune locuri pentru a trage un pui de pisică, dar pisicile visează? Și dacă o fac, la ce visează? Explicația specialiștilor nu lasă loc de interpretări.

Pisicile dorm, în medie, 15 ore pe zi și unele dintre ele pot dormi chiar si 20 de ore. Pentru că sunt prădatori nocturni, pisicile sunt cel mai active de la apus până la răsărit. Din moment ce mare parte din activitatea lor are loc noaptea, felinele dorm mare parte a zilei.

Pisicile visează?

„Cercetările au arătat că toate mamiferele visează. În timpul somnului, creierul lor trebuie să organizeze și să vizualizeze imagini din ziua respectivă ”, a spus Reader’s Digest, Dr. Katy Nelson, medic veterinar senior la Chewy.

„Oamenii de știință au concluzionat prin studierea creierului șobolanilor că nivelul activității creierului în timp ce fac labirinturi este similar cu nivelul de activitate măsurat în timpul somnului REM (mișcare rapidă a ochilor) – nivelul cel mai profund al somnului – dovedind că visează.”

Pisicile visează similar cu oamenii?

„Probabil te-ai trezit în numeroase ocazii amintindu-ți visul și întrebându-te ce înseamnă. Asta înseamnă că pisicile au experiențe similare? În timpul somnului non-REM, creierul ia imagini văzute pe parcursul zilei și le rearanja în vise pentru a procesa și a întelege mai bine ce a văzut. Un scenariu similar este modul în care editorii de filme iau diferite videoclipuri și le aranjează pentru a crea o poveste ”, explică dr. Nelson.

„Când oamenii și animalele de companie„ urmăresc ”efectiv imaginea editată în timpul somnului REM, atunci când sistemul de serotonină al corpului scade. Sarcina principală a serotoninei este de a controla grupele musculare mari, motiv pentru care „mergem șchiopi” în timpul somnului REM, dar putem totuși să plecăm pleoapele, mișcarea picioarelor, răsucirea facială etc., deoarece acestea sunt considerate mișcări motorii fine. „

Etichete: