De 1331 Vizualizari

Ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa cumperi un caine?

Exista foarte multi pui de caine in adaposturile din Romania, care au nevoie de stapani iubitori. Dar, daca, totusi, doriti sa cumparati, nu sa adoptati, e bine sa va asigurati ca, prin achizitia dumneavoastra  nu incurajati si nu sustineti in mod involuntar comertul ilegal cu caini.

Prin urmare, potrivit Vier Pfoten, cumparati intotdeauna de la un crescator autorizat, cu o reputatie buna, si intotdeauna cereti sa vedeti autorizatia acestuia. Verificati daca crescatorul are toate actele necesare puiutului. Puneti oricate intrebari doriti – un crescator serios va va raspunde intotdeauna bucuros tuturor intrebarilor si va va oferi sprijin in orice problema aparuta inaintea sau dupa achizitia catelului.

Petreceti un timp cu catelul pentru a va asigura ca temperamentul sau vi se potriveste.

Verificati ochii, nasul si urechile catelului pentru a nu exista secretii/scurgeri. Verificati-i pielea pentru a identifica eventualele probleme sau infestatii cu purici.

Asigurati-va ca puiul are varsta de cel putin 8 saptamani si prima vaccinare facuta.

Daca crescatorul nu va permite sa vedeti puiul alaturi de mama si fratii sai, nu cumparati!

Nu cumparati caini din anunturile din ziare, de pe Internet sau din pet-shop-uri!

Daca aveti orice nelamurire, rugati un veterinar local sa va insoteasca cand mergeti sa va alegeti puiul de caine.

 

Un singur comentariu

  1. Cand vrei un caine NU IL CUMPERI, il ADOPTI! Ca iubitor de animale. Daca esti doar un meltean cu bani, da bani si incurajeaza traficul de animale si chinuirea lor.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X