Sari la conținut
Home » Ce se întâmplă dacă scoţi câinele afară înainte să termin schema de vaccinare?

Ce se întâmplă dacă scoţi câinele afară înainte să termin schema de vaccinare?

Ce se întâmplă dacă scoţi câinele afară înainte să termin schema de vaccinare? Pe toată perioada vaccinării, puii de câine nu au voie să intre în contact cu alte animale sau cu mediul exterior. În acest fel se pot transmite pe calea aerului multe dintre bolile grave ale câinilor. Mai mult, ei nu au voie să intre în contact cu hainele stăpânilor de stradă şi mai ales cu încălţămintea.

„Am o căţeluţă Bichon de 5 săptămâni, în curând va împlini 6 săptămâni şi vom merge la vaccin, însă nu ştiu când am să-l pot scoate afara… pe un forum am citit ca îl pot scoate după 10 zile de la primul vaccin, dar nu pe jos..Vă rog frumos daţi-mi o informaţie corectă şi finală. Mulţumesc!”

 Raspunsul medicului veterinar: Este foarte important ca animalul să fie deparazitat intern

„ Vaccinarea animalului începe la vârsta 6 săptămâni, până la această vârstă animalul este protejat de anticorpii preluaţi de la mamă. După această vârstă trebuie să se imunizeze activ animalul împotriva diverselor afecţiuni virale.

Înainte de începerea schemei de vaccinare este foarte important ca animalul să fie deparazitat intern, deoarece paraziţii se transmit de la mamă la pui. Repetarea deparazitării se face la 12-14 zile, perioadă suficientă ca larvele de paraziţi să se dezvolte şi să devină adulţi.

Vaccinarea se începe după ce ne asigurăm că animalul este clinic sănătos, nu se vaccinează animalele bolnave deoarece răspunsul imun dorit nu se realizează, iar pe fondul imunosupresiei după vaccinare se poate declanşa boala.

Schema de vaccinare este alcătuită din inocularea mai multor vaccinuri la distanţă de două săptămâni unul de celălalt….

Pe toată perioada vaccinării, animalul nu are voie să intre în contact cu alte animale sau cu mediul exterior, deoarece multe dintre bolile grave ale câinilor se pot transmite şi pe calea aerului. Nu are voie să intre în contact cu hainele dumneavoastră de stradă şi mai ales cu încălţămintea…”, spune medicul veterinar Daniela Chelaru.