Ce se întâmplă dacă înghiţi păr de animale. Este periculos pentru sănătate? Probele clare care demonstrează teoria

Ce se întâmplă, de fapt, dacă înghiţi păr de animale, firele subțiri de păr ajung în ficat? Cât de periculos este pentru sănătate. Specialiștii au demonstrat că această teorie este doar un mit.

Firele de păr de animale sunt inofensive în majoritatea cazurilor în care ajung să fie înghiţite.Pentru a ajunge să ai cu adevărat o problemă digestivă din această cauză, trebuie să înghiţi multe fire de păr de animal care să acţioneze mai apoi ca un dop pe tract. Altfel, firele de păr pe care le înghiţim fără să ne dăm seama vor fi eliminate natural, şi nicidecum nu vor ajunge în altă parte.

Parul de pisica inhalat

Un mit fals s-a înrădăcinat în popor, iar acesta spune că firele de păr de animale pot ajunge la ficat, creând astfel boli grave. Această teorie este falsă, firele de păr nu pot ajunge în ficat, ci doar în stomac.

Foarte puţină lume ştie că acea boală de ficat, numită chist hidatic, este provocată de paraziţii aflaţi pe blana animalelor nedeparazitate, şi nu de firul de păr al câinelui sau pisicii tale.

Larva acelui parazit trăieşte în intestinele animalelor şi se elimină prin fecale, contaminând foarte uşor mediul înconjurător. Dacă animalul este deparazitat aşa cum recomandă medicul veterinar,  riscul unor astfel de probleme de sănătate nu mai există. Chistul hidatic este întâlnit la ficat, dar poate fi localizat mai apoi şi la plămâni, creier sau în oase.

Specialiștii recomandă spălatul mâinilor după deparazitarea animalelor.