Sari la conținut
Home » Ce se întâmplă dacă dormi cu câinele în pat? Este terapeutic?

Ce se întâmplă dacă dormi cu câinele în pat? Este terapeutic?

Ce visează patrupezii noștri?

Ce se întâmplă dacă dormi cu câinele în pat? Mulți români preferă să împartă patul cu animalele lor de companie, dar acest lucru poate stârni controverse între iubitorii de animale. Există diverse abordări în această privință.

De la cei care nu pot dormi fără câinele lor în pat, până la cei care preferă să mențină o separare clară între zona de dormit a omului și cea a animalului de companie.

Ce se întâmplă dacă dormi cu câinele în pat?

Un studiu recent realizat de National Center for Biotechnology Information a adus în discuție beneficiile de a dormi cu animalele de companie.

Conform acestui studiu, oamenii par să doarmă mai confortabil atunci când împart patul cu animalele lor de companie. Aproape 56% dintre cei care au câini sau pisici preferă să se odihnească în compania necuvântătoarelor.

De asemenea, pentru multe femei, dormitul cu un câine în pat poate aduce o senzație de siguranță. Aceste persoane se simt protejate și confortabile atunci când au un câine alături.

Studiul a arătat că persoanele care suferă de insomnii pot beneficia de prezența unui câine în pat. Respirația ritmică a animalelor de companie poate contribui la un somn mai profund și la reducerea stresului.

Pot alerta stăpânii în cazul unor situații de pericol

Câinii, în special, sunt considerați răsfățații locuințelor și oferă un sentiment de confort. Mulți oameni preferă să aibă câini pentru a se simți în siguranță, deoarece aceștia au simțuri sensibile.

Pot alerta stăpânii în cazul unor situații de pericol. Precum prezența posibililor hoți în jurul locuinței.

Cu toate acestea, este important să se țină cont și de dezavantajele posibile, cum ar fi riscul de a dezvolta alergii la blana animalelor sau de a afecta igiena patului.

Pentru mulți oameni, beneficiile de a dormi cu animalul de companie depășesc cu mult aceste inconveniente, deoarece oferă un confort și o companie neprețuită, conform playtech.ro.

Etichete: