Sari la conținut
Home » Ce se întâmplă cu animalele rămase singure în casă? Răspunsul specialiștilor te va îngrijora

Ce se întâmplă cu animalele rămase singure în casă? Răspunsul specialiștilor te va îngrijora

Ce se întâmplă cu animalele rămase singure în casă? Te-ai întrebat vreodată ce fac de fapt aceste suflete în lipsa ta, acasă? Specialiști americani au studiat fenomenul și au dat răspunsul. 

Specialiști americani afirmă că animalele de casă devin foarte stresate și frustrate în timpul pe care îl petrec singure în casă.

Cercetătoarea Linda Case a demonstrat că la orice animal domestic rămas singur în casă intervin modificări comportamentale. Și anume: hiperactivitate, comportamente distructive, lătrături sau emisia de sunete acute în situația petrecerii unui timp foarte îndelungat în singurătate, în special în spații închise.

Câinii ținuți în spații deschise dezvoltă un comportament diferit. Așa numita depravare socială, care se manifestă prin lătrături îndelungi, atac la gard, săpături în pământ, încercarea de a săpa lângă un gard pentru a putea ajunge de partea cealaltă.

Unii câini au comportamente de automutilare. Se scărpină până la apariția rănilor și sângerărilor.

În urma unor studii efectuate s-a constatat că în general Terrierii și câinii mici sunt predispuși unor asemenea comportamente. Aceste rase de câini sunt foarte afectuoși și răsfățați, iar când sunt lăsați mult timp singuri ei dezvoltă un soi de sentiment de panică și lipsă de apărare.

Specialiștii mai spun că atunci când sunt lăsați singur mai mult timp, mulți câini se confruntă cu două mari probleme.

Prima o reprezintă disconfortul psihic și emoțional al câinelui care se vede liber și nu știe ce are voie să facă și ce nu.

A doua problemă derivă din nevoia câinelui de a sta în preajma oamenilor sau a altor câini.

Atenție! Dacă ai un câine mic, este indicat să-l familiarizezi cu mediul în care va locui

Trebuie de asemenea să ai răbdare cu el și să-l scoți tot timpul afară sau să-l îndrumi spre locul unde este indicat să-și dea frâu nevoilor fiziologice, care atunci când este mic apar des, din 3 în 3 ore.

Dacă trebuie să lași un câine mic singur toată ziua, asigură-te că i-ai lăsat apă.

Majoritatea cățelușilor au tendința de a roade pantofi. Oare mirosul pantofilor li se pare atât de irezistibil? Oarecum. Când sunt singuri acasă, cățelușilor li se face dor de stăpâni și ce găsesc mai la-ndemana care să poarte mirosul stăpânilor? Pantofii acestora.

Și, pentru că, și la cățeluși, ca și la copii, când le cresc dinții aceștia simt nevoia să roadă ceva, iar pantofii sunt făcuți din materiale pliabile precum piele sau cauciuc, tocmai bune pentru ros.

Singura modalitate pentru a-i dezvăța de acest obicei este să le dați o jucărie pe care s-o roadă și să-i certați de câte ori încearcă gustul pantofilor. Totuși, ar fi indicat să și ascundeți pantofii într-un loc greu accesibil cățelușului.

Este important să te revanșezi față de câinele tău, fie el mic sau mare. Cum faci acest lucru? Petrecând cât mai mult timp cu el în week-end și în zilele tale libere. Dacă nu vei face acest lucru, s-ar putea să te lovești de problemele de comportament ale câinelui, potrivit animalutze.com.