Sari la conținut
Home » Ce nu știam despre căderea părului la câine. Sfaturi practice

Ce nu știam despre căderea părului la câine. Sfaturi practice

Ce nu știam despre căderea părului la câine. Câini pierd păr în mod constant, dar sunt câini care lasă în urmă multe smocuri de păr peste tot. Mai mult, patrupedele năpârlesc mai mult în sezoanele calde și atunci când trec de la etapa de juniorat la cea de adult.Această problemă nu se poate elimina complet. Dar există câteva moduri care pot reduce la minimum cantitatea de păr.

Mai jos găsiți sfaturi utile de la specialiști  pentru a minimiza căderea blânii la câine:

  1. PERIE BLANA CÂINELUI ZILNIC! În funcție de lungimea și grosimea firelor blănii, trebuie să alegi peria potrivită. Pentru blana scurtă, este necesară una cu dinți moi, scurți și deși, pentru blana mediu-lungă, o perie cu dinți flexibili sau chiar de sârmă, iar pentru blana aspră la suprafață, dar moale în interior, una cu dinți aspri și de sârmă. Un câine care este periat constant va avea o blană neîncâlcită și nu va mai lăsa la fel de multe ghemotoace. Important de știut este că sensul de periere trebuie să fie în direcția creșterii părului. Dacă nu respecți această regulă, îi poți crea un disconfort câinelui.
  2. OFERĂ-I CÂINELUI HRANĂ SUPERPREMIUM! Vorbește cu medicul veterinar pentru a-ți recomanda cea mai bună mâncare pentru patrupedul tău. O hrană sănătoasă asigură o blană strălucitoare.
  3. NU-ȚI HRĂNI CÂINELE CU MÂNCARE PENTRU OAMENI! Aceasta nu conține vitaminele și mineralele necesare pentru o blană sănătoasă.
  4. DU-ȚI PATRUPEDUL LA O FRIZERIE CANINĂ! De câteva ori pe an, poți să-ți tunzi câinele. Dacă firele sunt mai scurte, îți va fi mai ușor să-l perii.
  5. FĂ-I BAIE! Folosește șampoane speciale pentru câini. După o baie, părul trebuie neapărat periat.
  6. Nu ignora excesul de păr pierdut! Căderea părului poate fi un simptom al unei boli. De aceea, dacă observi că părul pierdut este extrem de mult și dacă e o cantitate tot mai mare pe zi ce trece, du-ți câinele la un control medical, recomandă eHow.com.