Sari la conținut
Home » Ce înseamnă, de fapt, salivare excesivă. Poate fi o problemă gravă de sănatate?

Ce înseamnă, de fapt, salivare excesivă. Poate fi o problemă gravă de sănatate?

Ce inseamna, de fapt, salivare excesiva. Unele rase de caini au tendinta de a saliva mai mult decat altele. Dar cand salivarea este prezenta si mai des decat este normal, poate reprezenta un simptom al unor probleme de sănătate?

Dacă patrupedul saliveaza si atunci cand sta in repaos sau dupa mici eforturi sau cand temperatura la care este expus nu depaseste 25 de grade, atunci se poate spune ca salivarea este excesiva, nejustificata.

Ce trebuie să facă stăpânul ? In primul rand, trebuie facut un test EKG, o înregistrare a activității electrice a fibrelor musculare ale inimii.  Daca testul este trecut cu brio, veterinarul poate efectua testatea capacitatilor si functionarea plamanilor.

Daca salivarea excesiva e un simptom abia aparut, aveti in vedere si ”dilatatia gastrica si torsiunea abdominala”. Cauzele producerii nu sunt cunoscute cu exactitate, dar alimentatia joaca un rol important.

Torsiunea abdominala consta in dilatarea stomacului din cauza gazului – produs de fermentarea alimentelor – si blocarea acestora. Defecarea devine imposibila pentru animal, iar daca un medic nu intervine la timp, cainele isi poate pierde viata.