Sari la conținut
Home » Ce înseamnă când un câine se pune cu burta în sus? Gestul îți arată clar ce vrea

Ce înseamnă când un câine se pune cu burta în sus? Gestul îți arată clar ce vrea

Ce înseamnă când un câine se pune cu burta în sus? Gestul îți arată clar ce vrea

Câinii au capacitatea de a întelege emoțiile oamenilor dintr-o simpla privire. Însa noi nu știm întotdeauna ce vor ei sa ne comunice, iar specialițtii de la Universitatea din Salford au decis sa rezolve problema printr-un studiu axat pe cele mai intalnite gesturi comune pe care cainii le folosesc pentru a comunica. Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul Animal Cognition, potrivit Daily Mail.

Deloc surprinzator, cele mai multe gesturi aveau legatura cu mancarea si nevoia de atentie. Iata care sunt cele mai comune gesturi pe care le folosesc cainii pentru a comunica si ce inseamna fiecare:

Ce înseamnă când un câine se pune cu burta în sus?

1. Cand se pune cu burta in sus – “Mangaie-mi burta”

Cand se rostogoleste pe spate si isi expune stomacul si pieptul, catelul cere atentie si iti arata ca are incredere in tine.

2. Cand se apleaca brusc – “Da-mi jucaria”

Daca animalul tau de companie a decis sa isi aplece capul brusc sub un obiect de mobilier sau chiar sub tine, incearca sa iti ceara jucaria aflata in apropiere.

3. Isi ridica ochii si capul spre tine – “Scarpina-ma”

Cand catelul tau isi ridica ochii si capul spre mana ta, inseamna ca are nevoie de atentie si putin scarpinat.

4. Se ridica pe labele din spate – “Joaca-te cu mine”

In momentul in care catelul tau isi ridica labele din fata de pe podea si se uita la tine, inseamna ca vrea sa va jucati.

5. Isi intoarce capul intr-o parte – “Da-mi aia”

Daca patrupedul tau se uita insistent la tine si dupa isi intoarce capul spre un anumit obiect, inseamna ca vrea sa i-l dai.

6. Se tarateste pe jos – “Scarpina-ma”

Atunci cand catelul se taraste incet spre tine, cu miscari scurte, dar pline de energie, inseamna ca vrea sa il scarpini.

7. Ridica laba din spate – “Scarpina-ma”

Un alt gest pentru a obtine atentie. Atunci cand catelul tau se pune cu burta in sus sau sta intins pe podea pe o parte si ridica un picior, inseamna ca vrea sa fie scarpinat.

8. Ridica o labuta – “Da-mi jucaria”

Atunci cand catelul tau sta jos, dar labuta lui continua sa planeze deasupra mainii sau piciorului tau, inseamna ca isi vrea jucaria.

9. Se tarateste pe dedesubt- “Da-mi jucaria”

Daca patrupedul tau se taraste sub mobila sau sub picioarele tale, e in cautarea jucariei si spera sa i-o dai tu.

10. Scutura jucaria – “Mi-e foame”

Cand catelul tau are jucaria intre dinti si continua sa o scuture spre tine si sa-ti urmareasca reactia, inseamna ca vrea sa manance.

11. Sare – “Mi-e foame”

Daca sare in repetate randuri in aproape acelasi loc, fie ca vorbim de podea sau mobilier, inseamna ca patrupedul tau a decis ca e vremea cinei si incearca sa iti atraga atentia.

12. Isi intinde laba spre ceva – “Da-mi aia”

Atunci cand catelul tau isi intinde o labuta din fata sau ambele spre un obiect, inseamna ca e interesat de el si te roaga sa i-l dai.

13. Te atinge cu nasul – “Scarpina-ma”

Daca patrupedul tau isi atinge nasul sau fata de orice parte a corpului tau, inseamna ca vrea putina atentie.

14. Te linge – “Scarpina-ma”

Daca patrupedul tau te linge pe tine sau un obiect aflat in preajma ta, inseamna ca a venit momentul inca unei runde de scarpinat.

15. Isi sprijina labele din fata pe tine – “Deschide-l”

Atunci cand catelul tau isi ridica labele din fata si le sprijina pe tine sau un obiect aflat in apropierea ta, vrea sa iti spuna ca trebuie sa deschizi mai repede obiectul sau cutia pe care le ai in mana sau pe care le folosesti atunci – si sa-i arati si lui ce se afla inauntru, bineinteles.

16. Te atinge cu o labuta – “Adu-mi jucaria”

In momentul in care catelul tau isi ridica una din labele din fata si o rezeama de tine sau de un obiect aflat in apropiere, incearca sa iti spuna ca are chef de joaca si te roaga sa ii aduci jucaria.

17. Isi freaca botul de tine – “Da-mi jucaria”

Daca patrupedul tau isi freaca botul si capul de tine sau de un obiect pe care stai sau te sprijini, inseamna ca vrea jucaria.

18. Musca usor – “Joaca-te cu mine”

Cand catelul tau isi deschide gura in mod repetat si isi preseaza dintii foarte usor de mana sau degetele tale, adica daca te “musca” in joaca, inseamna ca te cheama la joaca.

19. Ridica laba – “Da-mi jucaria”

Atunci cand isi ridica laba si te atinge usor de mai multe ori, isi vrea jucaria si te roaga sa il ajuti.