Sari la conținut
Home » Ce înseamnă atunci când o pisică toarce? Obiceiul cunoscut al mâțelor

Ce înseamnă atunci când o pisică toarce? Obiceiul cunoscut al mâțelor

pisica siameză; sursă foto: lovetoknowpets.com

Ce înseamnă atunci când o pisică toarce? Cele mai multe pisici au un comportament de toarcere pe tot parcursul vieții lor. Dar care este mai exact funcția acestei vocalize și ce încearcă pisicile să ne spună atunci când toarce?

Deși majoritatea oamenilor cred că o pisică care toarce este o pisică fericită, se pare că pisicile folosesc toarcerea pentru a semnifica o varietate de stări emoționale, nu doar fericirea.

Există chiar și unele dovezi că pisicile se pot chiar vindeca prin toarceală.

Cum toarce pisica?

O pisica care toarce
O pisica care toarce pe o canapea albă

Toate rasele de pisici domestice torc.

Felinele mari care răcnesc, precum leii, tigrii și jaguarii, nu torc. Gheparzii sunt singura excepție de la această regulă, în sensul că sunt pisici mari care pot, de asemenea, să toarcă.

Rudele apropiate ale pisicii – inclusiv genet, civet și mangustă – pot toarce. Porcușorii de Guineea, ratonii și hienele pot, de asemenea, să toarcă.

În timp ce sunetul își are originea în mușchii din cutia vocală, toarcerea în sine începe în creier. Un stimul, cum ar fi o mângâiere blândă a unei mâini umane, declanșează creierul să trimită semnale către mușchii laringieni, determinându-i să vibreze.

În timp ce un animal inspiră și expiră, aerul trece prin mușchii laringieni care vibrează. Acest lucru face ca corzile vocale să vibreze și creează sunetul și senzația de toarcere.

Ce înseamnă atunci când o pisică toarce?

Pisicile învață să toarcă atunci când au doar câteva zile. Deși nu suntem pe deplin siguri de ce, ar avea sens ca pisoii să folosească toarcerea ca o formă importantă de comunicare cu mama lor, mai ales înainte de a deschide ochii.

În timp ce conceptul unei pisici fericite, care toarce, este bine cunoscut, pisicile toarce din mai multe motive, potrivit 24petwatch.

O pisică poate toarce ca răspuns la fericire sau ca mecanism de adaptare la stres. Uneori aceasta toarce pentru a solicita hrană sau atenție și pentru a comunica cu alte pisici.