Sari la conținut
Home » Ce fel de rasă este Bedlington Terrier?

Ce fel de rasă este Bedlington Terrier?

Ce fel de rasă este Bedlington Terrier?

Ce fel de rasă este Bedlington Terrier? Bedlington Terrierul, o rasă originară din Anglia, dezvoltată în secolul al XIII-lea în orașul Bedlington, este un câine cu o istorie interesantă și trăsături distincte. Se crede că provine din încrucișarea între Otterhound, Dandie Dinmont Terrier și Whippet.

Inițial, Bedlington Terrierul era folosit la vânătoarea de vulpi, iepuri și bursuci. Fiind preferatul braconierilor și al celor care se ocupau de controlul populației de șobolani în minele din nordul Angliei. Cu timpul, a devenit una dintre cele mai populare rase de animale de companie din Marea Britanie.

Ce fel de rasă este Bedlington Terrier?

Aspectul acestui câine este distinct, având o aparență puternică, suplă și grațioasă. Este cunoscut pentru capul său în formă de pară.

Spatele arcuit și blana cârlionțată care îi conferă un aspect asemănător cu cel al unei oi. Caracterul său temerar și personalitatea veselă l-au făcut cunoscut drept câinele cu „cap de miel și inimă de leu”.

Bedlington Terrierul se distinge prin dimensiunile reduse și faptul că năpârlește foarte puțin. Este un câine jucăuș, vesel, iubitor cu copiii și prietenos cu străinii.

De asemenea, este extrem de docil, loial stăpânilor și excelent în ceea ce privește obediența. Totuși, poate fi provocator în prezența altor câini, așa că este bine să fie ținut departe de eventuale conflicte.

Bedlington Terrierul este un câine curat, inteligent și respectuos.

Este potrivit pentru diverse tipuri de stăpâni, de la cei comode și iubitori de confort la cei care apreciază activități în aer liber. Bedlington Terrierul  este un câine curat, inteligent și respectuos.

Nu este agitat și nu insistă să fie scos în mod constant la plimbare. Totuși, are o latură de aventurier și îi place să se joace în grădină. Având un talent remarcabil la săpat.

Îngrijirea acestei rase necesită atenție și dedicare. Dacă este menit să apară în expoziții canine, este recomandat să consultați un specialist pentru toaletare.

Pentru un animal de companie, principalul aspect este menținerea curățeniei și strălucirii blănii, care necesită periere o dată sau de două ori pe săptămână. Baia nu este adesea necesară.

Deoarece blana sa elimină murdăria rapid. În plus, trebuie acordată atenție ochilor, urechilor și unghiilor, conform eva.ro.

Etichete: