Sari la conținut
Home » Ce faci dacă câinele tău a luat în greutate?

Ce faci dacă câinele tău a luat în greutate?

Nu mai ai voie cu acești câini!

Ce faci dacă câinele tău a luat în greutate? Îngrășarea animalelor de companie nu are loc peste noapte. Treptat, observați cum câinele devine din ce în ce mai plinuț, iar senzația că a devenit mai imponent și mai stabil pe propriile picioare vă face să credeți că este normal pentru el să nu mai fie atât de vioi și suplu.

Uneori, proprietarii de câini nu își dau seama că animalul lor este supraponderal sau obez. Tind să creadă că este doar o parte a procesului de creștere și maturizare.

Ce faci dacă câinele tău a luat în greutate?

Cu toate acestea, o vizită la medicul veterinar dezvăluie realitatea și faptul că animalul de companie este prea gras.

1. Alimentația: Alimentarea excesivă sau oferirea de alimente umane în plus poate duce la creșterea în greutate a câinilor.

2. Lipsa Mișcării: Lipsa de activitate fizică poate contribui la îngrășare. Animalele au fost construite genetic pentru mișcare și activitate constantă.

3. Sterilizarea: Sterilizarea poate duce la creșterea în greutate, deoarece modifică echilibrul hormonal al animalelor.

Ce Poate Fi Făcut?

1. Hrană Specială pentru Câinii Supra-Ponderali: Hrana special concepută pentru câinii cu probleme de greutate poate ajuta la menținerea unui nivel adecvat de nutriție, reducând totodată aportul caloric.

2. Reducerea Cantității de Hrană: Ajustarea cantității de hrană oferite zilnic poate ajuta la controlul greutății.

Această hrană este concepută pentru a oferi toți nutrienții

3. Mai Multă Mișcare: O creștere a activității fizice poate ajuta câinele să ardă caloriile în plus.

4. Consultație Veterinară: Consultați un medic veterinar pentru a elabora un plan de gestionare a greutății adaptat nevoilor specifice ale câinelui.

Folosind hrana specială pentru câinii supraponderali, puteți ajuta animalul să slăbească și să rămână sănătos fără a simți senzația de înfometare. Această hrană este concepută pentru a oferi toți nutrienții esențiali, dar cu un conținut caloric mai redus, astfel încât câinele  să poată pierde în greutate în mod sigur.

Consultarea cu medicul veterinar și utilizarea hranei potrivite sunt esențiale pentru menținerea sănătății și formei optime a câinelui, conform vetpet-shop.