Sari la conținut
Home » Ce faci dacă ai o pisică mofturoasă la mâncare?

Ce faci dacă ai o pisică mofturoasă la mâncare?

Ce faci dacă ai o pisică mofturoasă la mâncare?

Ce faci dacă ai o pisică mofturoasă la mâncare? Pisicile sunt cunoscute pentru natura lor mândră și pretențioasă, iar această atitudine se reflectă și în alegerile lor alimentare. Similar cu noi, oamenii, fiecare pisică are propriile preferințe și gusturi.

Cele mai mofturoase pot respinge orice variantă de hrană pentru pisici care nu le satisface simțurile gustative. Dacă observi că pisica ta devine mai pretențioasă sau chiar refuză să mănânce, există câteva strategii pe care le poți încerca pentru a-i stimula pofta de mâncare.

Ce faci dacă ai o pisică mofturoasă la mâncare?

Cu toate acestea, dacă refuzul de a mânca persistă timp de mai mult de o zi, ar trebui să consulți un medic veterinar, deoarece acest comportament ar putea indica o problemă de sănătate, inclusiv lipidoza hepatică.

Pisicile pot fi extrem de mofturoase când vine vorba de mâncare, iar această atitudine poate fi influențată de diferiți factori.

Anorexia, adică refuzul de a mânca, poate să fie și un simptom al unei boli sau afecțiuni, deci este recomandat să consulți un medic veterinar dacă pisica ta nu a mâncat timp de mai mult de 24-48 de ore. Iată 9 motive posibile pentru care pisica ta poate refuza hrana:

  • Lipsa rutinei: Stabilirea unei rutine regulate de hrănire poate ajuta la combaterea mofturilor. Oferă hrana la ore fixe în loc să o lași la dispoziție tot timpul.
  • Prea multe recompense: Dacă observi că pisica ta este pretențioasă, evită să o răsfeți prea mult cu recompense sau gustări, deoarece poate învăța să primească recompense delicioase refuzând hrana obișnuită.
  • Stare nervoasă: Unele pisici preferă intimitatea în timpul mesei, așa că oferă-i spațiu și liniște. Altele, dimpotrivă, pot avea nevoie de companie sau mângâieri în timp ce mănâncă.

Asigură-te că recipientul lor este curat după fiecare utilizare.

  • Farfurii murdare: Pisicile pot refuza să mănânce din boluri murdare. Deci asigură-te că recipientul lor este curat după fiecare utilizare.
  • Hrană prea rece: Încălzește hrana umedă înainte de a o oferi pisicii. Deoarece unele pot refuza hrana rece din frigider.
  • Număr insuficient de boluri: Dacă ai mai multe pisici, asigură-te că fiecare are propriul bol. Și plasează-le la distanță pentru a evita stresul asociat împărțirii hranei.
  • Hrană veche: Dacă pisica ta obișnuia cu o anumită hrană, dar a devenit mofturoasă. Ar putea fi necesar să îți reînnoiești stocurile. Deoarece hrana uscată poate deveni învechită și să își piardă aromele.
  • Prea multă hrană din surse externe: Dacă pisica ta are acces la hrănire din alte surse, cum ar fi vecinii iubitori de pisici, ar putea să nu fie interesată de hrana ta obișnuită.
  • Stres sau boală: Starea de stres sau o problemă de sănătate pot contribui la refuzul de a mânca, așa că este important să consulți un medic veterinar pentru evaluare și sfaturi, conform libertatea.ro.