Sari la conținut
Home » Ce faci cu pisica când pleci în vacanță? Soluții practice pentru situații dificile

Ce faci cu pisica când pleci în vacanță? Soluții practice pentru situații dificile

Pisicile sunt stăpânii oamenilor?

Ce faci cu pisica când pleci în vacanță? Dacă aveți pisici, probabil că v-ați întrebat ce să faceți cu ele atunci când sunteți plecat de acasă în vacanță sau doar câteva zile.

În primul rând, trebuie precizat că nu este o idee bună să vă lăsați pisica singură acasă nesupravegheată pentru perioade lungi de timp. Deși majoritatea pisicilor se vor descurca bine dacă au o litieră, mâncare proaspătă și apă, se pot întâmpla accidente.

Rănile sau bolile pot apărea rapid și pot pune în pericol sănătatea pisicii dumneavoastră dacă nu sunt detectate. Așadar, un plan pentru ca cineva să aibă grijă de pisica dvs. în timp ce sunteți plecat este o idee bună.

Ce faci cu pisica? Care sunt opțiunile?

O pisică care stă la soare
O pisică care stă la soare și privește natura

Ați putea să vă luați pisica cu dumneavoastră. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că orice aranjament de cazare pe care l-ați făcut (hoteluri, moteluri etc.) este compatibil cu animalele de companie.

Ați putea găsi un prieten sau un membru al familiei care este dispus să vă ia pisica în casa sa pe durata vacanței. Vă avertizez: acest lucru ar putea pune la grea încercare prietenia voastră. Mai ales dacă pisica ta decide să înceapă să își marcheze „noul teritoriu”. Și ar putea fi stresant și pentru pisica ta. Cu toate acestea, poate funcționa în unele cazuri.

Puteți aranja ca pisica dvs. să stea într-o pensiune. Aceasta poate fi o opțiune pentru unele pisici. Pentru altele, însă, ar putea fi prea stresant. Dacă nu există nicio altă opțiune, încercați să găsiți o pensiune unde pisica dvs. va fi găzduită departe de câini.

Este de preferat un spațiu de izolare frumos și mare. „Zonă de izolare” mai degrabă decât cușcă. Deoarece în unele facilități, zona în care va fi cazată pisica dumneavoastră este mult mai elaborată.

Cel puțin, ar trebui să fie prevăzută cu o litieră, împreună cu alte îmbunătățiri, cum ar fi jucării și puzzle-uri cu mâncare, pentru a ajuta să țină pisica ocupată.

O ascunzătoare în zona de izolare este, de asemenea, o idee bună pentru ca pisica dumneavoastră să aibă intimitate, dacă preferă.

O altă alternativă

O altă alternativă este reprezentată de un pet sitter sau un îngrijitor extern. Pentru multe pisici, acest lucru poate fi preferat.

Un pet sitter poate fi o persoană care locuiește în casa dumneavoastră în timp ce sunteți plecat sau poate pur și simplu să vă viziteze casa zilnic pentru a petrece ceva timp cu animalul dumneavoastră de companie.

Uneori, pet sitter-ul meu poate fi un vecin de încredere care se pricepe la animale. Îngrijitorul trebuie ales cu grijă și pus să cunoască pisicile și să interacționeze cu ele.

Oricum, indiferent de alegere, ar trebuie să vă dotați cu hrănitori automate și cutii automate pentru litieră. În acest fel, vă asigurați că pisica dvs. este hrănită conform programului lor obișnuit și că au apă proaspătă la dispoziție în permanență. Aceste articole nu sunt o necesitate, dar vă oferă liniște sufletească și îi ușurează munca îngrijitorului de animale, conform petmd.