De 851 Vizualizari

Ce facem cu strazile Capitalei, pline de … excremente de caine?

Ce prevede legea?

Strazile si parcurile din Bucuresti sunt pline de excremente de caine. Desi Primariile de sector din Capitala au inca din 2010 parghii legale sa ii amendeze pe posesorii de caini care nu strang dupa animale, in majoritatea sectoarelor se dau foarte putine amenzi.

Potrivit unei analize hotnews.ro, in 2015, Primaria Sectorului 3 a aplicat 1.100 amenzi, Primaria Sectorului 1 circa 600 de amenzi, in timp ce Primaria sectorului 4 a aplicat doar 19 amenzi, iar Primaria sectorului 5, doua amenzi. Sectorul 6 nu detine aceste date pentru 2015, insa in primele 6 luni din 2016 a dat doar 27 de amenzi. Asta in conditiile in care, dupa cum recunosc chiar primarii de sector, exista zeci de sesizari ale cetatenilor nemultumiti, care se plang ca in parcuri, copiii se joaca printre fecale de caine, si cer amendarea posesorilor de caini care nu respecta legea.

Dar, ce prevede legea?

Sursa mentionata anterior precizeaza ca, potrivit HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare si igienizare ale municipiului Bucuresti, nerespectarea curateniei pe domeniul public de catre persoanele care poseda animale de companie constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 500 lei in cazul persoanelor fizice. Potrivit legislatiei in vigoare, proprietarii de caini si pisici trebuie sa fie dotati cu manusi si pungi din plastic atunci cand ies cu animalele de companie la plimbare. Daca sunt surprinsi pe domeniul public fara aceste obiecte de curatenie, pot fi amendati. Politia locala de sector, aflata in subordinea primariei locale, face controalele si aplica amenzile/avertismentele, potrivit legii.

3 Comentarii

  1. Murdaria cainilor se usuca, se transforma in praf si apoi este inhalata de noi.
    Este foarte normal sa o lasam pe strada si sa o reciclam prin respiratie.
    Doar asa putem fi siguri ca suntem sanatosi, atat noi cat si copii nostri.

  2. Articolul este rau intentionat.Daca te plimbi in parc constati ca sursa mizeriei sunt cojile de seminte,sticlele de bere,servetelele folosite de mamici pentru stergerea bebelusilor si aruncate apoi in spatiul verde.Copii scosi la plimbare au necesitati fiziologice care ,din pacate sunt satisfacute in spatiul verde.Doresc din tot sufletul ca cei de la politia comunitara sa-si faca datoria,sa dea amenzi propritarilor care nu aduna excrementele cateilor,dar in aceeasi masura si celorlalti vizitatori ai parcurilor care lasa in urma munti de mizerie.

  3. Excrementele, cojile de seminte, resturile de mancare, cutiile goale si ambalajele de chipsuri, dulciuri si bauturi din parcuri, strazi, cartiere, blocuri etc. trebuie stranse in totalitate si aruncate in fatza cladirii parlamentului, primariei generale a capitalei si a casei poporului, ca sa se formeze un morman urias, un munte Himalaya, mai bine zis, in fatza fiecarei locatii mai sus-amintite.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X